Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Idegenbeli győzelemmel hangolt a BL-elődöntő visszavágójára a Dortmund

A Fortuna Düsseldorf otthonában vendégszerepelt a BVB és a Ruhr-vidéki gárda megérdemelten győzött a Real Madrid elleni jövő keddi Bajnokok Ligája-összecsapást megelőzően.

Fortuna Düsseldorf – Borussia Dortmund: 1-2 (0-1).

A szerdai, Real Madrid elleni hazai Bajnokok Ligája-mérkőzés (4-1) alapján kiváló formában vannak a sárga-fekete mezes vendégek, azonban Jürgen Klopp alakulata a vártnál talán nehezebben tudott győzedelmeskedni a Fortuna felett.

Hiába szerezte meg ugyanis viszonylag gyorsan a vezető gólt a Borussia Nuri Sahin, a kapu bal felső sarkába vágódó nagyszerű bombagóljával, majd növelte az előnyét egy rövidpasszos akció végén Jakub Blaszczykowski, az utolsó percekre mégis izgalmassá vált a találkozó. A 88. percben elvégzett düsseldorfi szabadrúgásnál ugyanis figyelmetlen volt a dortmundi védelem, így senkitől sem zavartatva fejelhetett a kapuba Adam Bodzek, sőt a hajrában ziccerben mentett az egyébként nem túl jó formában játszó Mats Hummels, s a lefújás előtti pillanatokban a második számú kapus, Mitchell Langerak mutatott be egy hatalmas védést.

Ezzel a sikerrel egyrészt önbizalom-növelő győzelmet aratott a Borussia Dortmund, másrészt szinte biztossá vált a tavalyi bajnok számára, hogy az idei szezon végén legalább az ezüstérem az övé lesz.

Gólszerzők: Bodzek (88.), ill. Sahin (20.), Blaszczykowski (70.).

Szerző: Budai Levente