Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vissza a második helyre – két góllal nyert az MTK

Napsütéses, de enyhe szeles időben megérdemelt fővárosi siker a DVTK ellen. A piros-fehérek továbbra is gyengélkednek a Miskolc táblát elhagyva.

Szórványos hazai rohamokkal kezdődött a találkozó, ám a vendégvédelem rendre a helyén volt, így helyzetet nem nagyon láthattak a kilátogató nézők. A kezdeti rohamok után az első játékrész derekára leült egy kissé a találkozó amúgy sem magas színvonala, és leginkább mezőnyjáték folyt a pályán, mígnem a félidő hajrájában Vass Patrik játszotta magát tisztára Gohér mellett, majd szépen gurított a jobb alsó  sarokba.

A szünetben mindössze egy cserét bonyolított le a vendégegyüttes: Az önmagát csak kereső Elek Ákos helyett hosszas huza-vona után Tisza állt be, ám csodát ő sem tett, első labdaérintéséből saját csapattársát lőtte meg… A folytatásban éledezett a Diósgyőr, amit jelez, hogy mezőnyfölénybe kerültek a kontrákra berendezkedő MTK-val szemben. Az első játékrészhez képest valamelyest feljavult Rudolf Gergely játéka is, ám a gólok továbbra sem jönnek a válogatott támadótól. A mellé beálló Bacsa Patrikkal közösen többször is sikerült átjátszaniuk a hazai védelmet, de a helyzetek továbbra sem mentek be. Az utolsó bő negyedórára Rudolfot Luque váltotta, míg a másik oldalon a korábbi DVTK-csatár Balajti Ádám lépett pályára, s el is döntötte a mérkőzést. Kanta ugratta ki ragyogóan a támadót, aki higgadt befejezéssel feltette a pontot az i-re. Az MTK két vereség után tudott ismét nyerni, és visszavette a második helyet a tabellán, nyolc pontra megközelítve a Győrt. Igaz Garami József fiai egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, hiszen jövő kedden az Újpest otthonába látogatnak a 20. forduló elmaradt meccsén.

MTK – DVTK 2-0 (1-0)
Hidegkuti-stadion, 1600 néző, vezette: Vad II. István

MTK: Groppioni – Wolfe, Vukmir, Kálnoki Kis, Hidvégi – Zsidai, Vadnai – Vass P. (Pölöskei zs., 86.), Kanta J., Ladányi (Bese, 80.) – Tischler (Balajti, 56.)
DVTK: Ribánszki – Vági, Hanek, Kádár, Gohér – Elek Á. (Tisza, a szünetben, Takács P. – Gallardo, Fernando, Rudolf (Luque, 72.) – Seydi (Bacsa P., 57.)

g.: Vass P. (41.), Balajti (86.)
s.: Tischler (51.), Zsidai (60.), Takács P. (62.), Hanek  (66.)

Gavalovits Sándor