Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Elmaradt a bajnokavatás, ikszelt a Barca, nyert a Real – Videó összefoglaló

A katalánok a 88. percben engedték ki a győzelmet a kezükből az Athletic Bilbao ellen (2:2). Lionel Messi csereként repítette a Barcát a legendás Sán Mamés stadionban, azonban van, amikor az argentin varázslata sem elegendő. A Barcelona után a Real ugyan tartalékos összeállításban játszott, de mégis megnyerte a madridi rangadót 2:1-re, feltehetőleg eldöntve a bajnoki ezüst sorsát. Nézzük mi történt szombaton!

Levante – Celta Vigo 0:1
Gólszerző:
A. Fernández 20.

A Celta üzent kiesőjelölt riválisainak, ráadásul sorozatban megnyert második mérkőzése volt ez a vendégcsapatnak, és ha ma nem nyer a Granada, akkor a Celta a forduló után már a bennmaradó helyek egyikén tanyázhat.

A mérkőzés összefoglalója:

Athletic Bilbao – Barcelona 2:2 (1:0)
Gólszerző:
Susaeta 27., Herrera 89., ill. Messi 68., A. Sánchez 70.

A Barca a bajnoki cím esetleges megszerzésének tudatában lépett pályára Bilbaóban, egy meglepően erős csapattal. Ott volt Xavi, Alba, Piqué, Valdés és Alexis Sánchez is. Az agresszívan és keményen küzdő hazai csapat végül azonban kifogott Messiéken, és döntetlenre mentette az amúgy igazán lüktető mérkőzést. Apropó Messi, az argentin zseni csereként szállt be, fantasztikus gólt lőtt, majd egy gólpasszt is kiosztott. Az efféle Messi varázslatra igencsak szüksége lehet a Barcának a Bayern ellen is…

Messi első gólja élményszámba ment!

Atlécio Madrid – Real Madrid 1:2 (1:1)
Gólszerző:
Falcao 4., ill. Juanfran 13. – öngól, Di María 63.

Fantasztikus állókép fogadta a pályára lépőket a Vicente Calderón stadionban. Az Atlético szurkolókon semmi nem múlt. Csapatuk is összességében elmondható, hogy a Real fölé nőtt a mérkőzésen, azonban Juanfran öngóljára gondolva, a Matracosoknak szerencséjük egyáltalán nem, kimaradt helyzeteik viszont bőven voltak. A Dortmundra tartalékoló Real ezzel a győzelmével talán bebiztosította a második helyét.

A madridi városi derbi góljai:

Real Zaragoza – Mallorca 3:2 (1:1)
Gólszerző:
Montanes 28., Postiga 60., Rochina 88., ill. Hemed 12., Arizmendi 82.

A közel fél éve nyeretlen Zaragoza a legjobbkor győzött újra, ráadásul a közvetlen rivális Mallorca ellen. Az óriási küzdelemben zajló mérkőzésen egyik fél sem akart a vesztes oldalra kerülni, végül azonban egy 88. percben szerzett góllal a hazaiak a tabella utolsó helyére száműzték a Mallorcát. Hatalmas harc lesz a bennmaradásért, az már most borítékolható.

A találkozó összefoglalója:


Zaragoza 3-2 Mallorca by fasthighlights-2012