Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem lesz bajnok a Juve a városi derbin-előzetes

Tegnap este a Napoli győzelmével eldőlt, hogy a címvédő Juventus nem a 34. fordulóban a torinói városi rangadón védi meg a címét. Persze erre maguk a Bianconeri játékosok is számítottak.

A 34. forduló slágermeccse egyértelműen a Derby della Mole, melyen most a Torino FC együttese fogadja a Zebrákat. A két csapat között már régóta hatalmas a rivalizálás, már több mint száz éves múltra tekint vissza. Manapság azonban a Bikák csapatának és szurkolóinak nem sok jóban van része, hisz ezeket a találkozókat rendre a Zebrák nyerik, s ma is ők esélyesebbek. A Juventus szinte már bajnokként mondható, a hazaiak pedig is tulajdonképp megvalósították céljaikat, hisz nem estek ki az élvonalból. Ráadásul a csapatban olyan tehetséges játékosok keltették fel az európai topklubok figyelmét, mint Ogbonna vagy Darmian. Utóbbi eltiltás miatt nem játszhat a mai meccsen. A két csapat nagyjából a legerősebb kezdőével állhat fel, komoly sérülés egyik oldalon sincs. Ez biztató okot ad arra, hogy egy jó mérkőzést fogunk látni, s remélhetőleg az olasz sajtó nem a szurkolói rendbontásoktól lesz hangos.

„Igen, a bajnoki cím közel van, de amíg nem teszünk szert behozhatatlan előnyre, addig nem dőlhetünk hátra.”-nyilatkozta Chiellini, aki teljesen tisztában van azzal, hogy még mindig küzdeni kell.

A mérkőzést a SportKlub élőben közvetíti.

Báló Bence