Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sagna hibája miatt bukhatja a BL-t az Arsenal

Győzelmet szalasztott el az Arsenal a Manchester United elleni rangadón az angol bajnokság 35. fordulójában. Bacary Sagna komoly hibája után az exágyús Robin van Persie tizenegyesből egyenlített. Az Arsenal ezzel lépéshátrányba került a Bajnokok Ligája pozícióért vívott csatában. 

Jobban nem is kezdhette volna a meccset a londoni csapat, hiszen Walcott góljával már a második percben megszerezték a vezetést az Ágyúsok. Walcott három hónapos böjt után volt ismét eredményes, az már más kérdés, hogy a visszajátszás alapján lesről indult a támadó. A hetedik percben megduplázhatta volna előnyét az Arsenal, ám Cazorla 25 méteres bombáját szögletre ütötte De Gea. A hajrában óriási lehetőség adódott a vendégek előtt, mikor Nani beadására remekül érkező Van Persie fejesét arccal védte Szczesny. A holland szemfülességének köszönhetően még a szünet előtt egyenlített a United, Sagna pocsék hazaadására csapott le Van Persie, majd a tizenhatoson belül a francia védő felrúgta a támadót. A jogosan megítélt büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette, ezzel egyenlített a bajnokcsapat.

A második játékrészben Rooney tesztelte közelről Szczesny-t, ám a lengyel kapus bravúrral hárított. A 73. percben a Sagna tartotta bent a labdát oxival a tizenhatoson belül, ám Koscielny nagy helyzetben kilőtte a labdát a stadionból. Az Arsenal nagyon megnyomta a hajrát, de nem tudta feltörni a jól szervezett United védelmét.


A1-1M www.fasthighlights.com by fasthighlights-2012

Vasárnapi eredmények:

Reading-QPR 0-0
Chelsea-Swansea 2-0  (Oscar 44., Lampard 45+1)
Arsenal-Manchester United1-1 (Walcott 2. ill van Persie 43.)

Veres Péter