Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ajax: De Boer marad, nem megy Liverpoolba

A hollandiai hírek szerint, az amszterdami Ajax együttesének vezetői sikeresen hajtottak arra, hogy a csapat eddigi edzője, Frank de Boer, a szezon után is náluk maradjon.

A korábbi klublegendából lett vezetőedző szűk másfél éve alatt, már harmadjára lehet bajnok nevelőegyesületével, ami szép kezdés egy alig 42 esztendős szakember karrierjében. Ennek fényében pedig nem meglepő, hogy az Ajaxnál már régóta szorgalmazott szerződéshosszabbítására rábólintott, és már csak alá kell írnia. Viszont az sem elhanyagolható tény, hogy klub szereted ide, vagy oda, a fizetése sem lesz kisebb, sőt valószínűleg nagyobb. Ugyanis remek edzői teljesítményére nem csak a Németalföldön, de a nemzetközi terepen is felfigyeltek, hiszen a pletykák szerint, fű alatti, ám konkrét megkeresést kapott de Boer, az angol Liverpooltól, és az orosz Szpartak Moszkva együttesétől is.

Maradásában állítólag jó adag patriotizmusán felül még szerepet játszott az is, hogy gyerekeit is Amszterdamban szeretné felnevelni, akár a futball világán belül is.

Az Ajax, ha a hétvégi fordulóban megveri a Willem együttesét, már behozhatatlan előnnyel fog rendelkezni, a tabella élén.

Balogh József