Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia: Tarolt a Feyenoord, és Twente

Rendkívüli, még a holland bajnoksághoz szokott szemnek is sok gólt hozó napon vagyunk túl, az Eredivisie 32. játéknapjának, vasárnapi történései után. A négy tegnapi találkozó összesen 20 gólt hozott, ami bármelyik színvonalas ligának, a becsületére válna. Lássuk ennek a sok találatnak a számszerinti elosztását, azaz következzék az összefoglaló!

Feyenoord – Heracles Almelo 6-0
Gólszerzők: Goossens (19., 68. perc), Pellé (30., 45+1., büntetőből), Immers (33.), Schaken (55.)
Egyelőre hiába vár az Ajax botlására a rotterdami együttes, hiszen az amszterdamiak már szombaton begyűjtötték a három pontot, ami minimum addigi előnyük megtartására szolgált. Nos a Feyenoord sem tétlenkedett, és egy sima hatossal küldte haza a Heracles-t, amely már z első félidőben egy bekapott négyessel, és emberhátrányban volt kénytelen levonulni, a De Kuip vendégöltözőjébe.
A mérkőzés embere most kivételesen nem az egyébként duplázó Graziano Pellé volt, hanem a szintén két gólt szerző, és még két gólpasszt is jegyző John Goossens volt, aki egész idáig nem számított alapembernek, ám vasárnapi teljesítménye jó jelnek látszik, a következő idényt illetően.

Twente NEC – NEC Nijmegen 5-2
Gólszerzők: Douglas (3. perc), Castaignos (22.), Chadli (47.), Bengtsson (59.), Gutiérrez (90+1.), illetve van der Velden (50.), Falkenburg (90.)
Úgy tűnik Alex Pastoor hiába cserélte le ismét Babos Gábort a kapuban, a szintén nem fiatal Sinouh-ra, a lényeg nem változott. A NEC teljesen szétesett a hajrára, ami az sem magyaráz, hogy a mostanra szépen magára találó Twente volt az ellenfél. Az enschedeiek mostanra nagyjából ugyanazt a minőségi játékot képesek nyújtani, amivel ősszel több fordulón kresztül vezették a táblázatot.

PEC Zwolle – Utrecht 1-2
Gólszerzők: Broerse (18. perc), illetve Asare (2.), Pappot (55.)
Az Utrecht ugyan továbbra sem brillírozik, ám úgy tűnik már a feledésbe merült, a két héttel ezelőtti, hatgólos, Alkmaar elleni vereség. Jan Woutersék pedig ismét jelezték, céljuk az ötödik hely, amihez a jobb formában lévő Twentét kellene megelőzniük.

Vitesse Arnhem – Willem II 3-1
Gólszerzők: Havenaar (9. perc), Bony (25.), van Ginkel (46.), illetve Snijders (78.)
Bár még matematikailag nem biztos, de jó eséllyel a másodosztályba lökte, a visszatérő Wilfried Bonyval felálló Vitesse, a Willem együttesét. Az arnhemiek, ha jó kapaszkodnak, és kihasználják a PSV és/vagy a Feyenoord lehetséges botlását, botlásait, még a dobogón is kiköthetnek. A tilburgiaknak viszont a hátralévő két fordulóban nyerniük kéne az Ajax otthonában, majd pedig saját pályájukon az Alkmaar ellen. Na ez lenne az igazi menekülés a győzelembe.

A forduló korábbi eredményei itt és itt találhatók.

A bajnokság élmezőnye, és a hátsó régió:
1. Ajax 70 pont, 2. PSV 66. pont, 3. Feyenoord 66 pont, 4. Vitesse 64 pont, 5. Twente 58 pont, 6. Utrecht 57 pont,… 14. NAC 35 pont, 15. RKC 31 pont, 16. Roda 30 pont, 17. Venlo 24 pont, 18. Willem 20 pont.

Balogh József