Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Döntetlen a rangadón – A Lyon kiszállt a versenyből! – Videóval!

Az egész francia labdarúgás talán legnagyobb rangadójára került sor a lyoni Stade de Gerland-ban, ahol az OL fogadta, a rekordbajnok, és dobogóra hajtó Saint-Étienne csapatát.

A várt óriási csata végül elmaradt, gólpárbaj sem volt igazán. A hazaiak a 90 perc egészét tekintve többet birtokolták a labdát, ám a vendégek több nagy helyzetet is kidolgoztak, ám nem tudtak a Lyon fölé kerekedni, ahogy fordítva sem.

Az 1-1-es végeredményhez mindkét félidő egy-egy találattal járult hozzá. A 29. percben a St.-Étienne szerzett vezetést, a lyoni születésű, ám saját nevelésű U20-as válogatott, Kurt Zouma, szöglet utáni találatával. A fiatal középhátvéd Mollo beadását fejelte be, a ligában most debütáló portugál kapus, Anthony Lopes hálójába.
A szünetig már OL válasz nem érkezett, csak a folytatásban: az 54. minutumban Yohann Gourcouff bukdácsolt át a zöldek védelmén, majd Lisandro López szükséges segítségével remek helyzetben találta magát, amit csak értékesítenie kellett. Így történt, így jóval több mint fél órával a lefújás előtt kialakult, az igazából egyik klubnak sem jó döntetlen.

A Lyon szomorú lehet, mert az ikszel kiszállt a bajnoki címért folytatott üldözőversenyből, míg a negyedik helyezett Saint-Étienne, ahelyett, hogy megelőzte volna az OL-t a táblázaton, még a Nice-t is a nyakára húzta.

Azt Nice-t, amely pedig simán, 3-1-re elpáholta, az utolsó helyen szerénykedő, kiesésre ítéltetett Troyest.

Olympique LyonSaint-Étienne 1-1
Gólszerzők: Gourcouff (54. perc), illetve Zouma (29.)

OGC NiceTroyes 3-1
Gólszerzők: Civelli (34. perc). Cvitanich (45.), Bruins (77.), illetve Yattara (21.)

A bajnokság élmezőnye, és a hátsó régió:
1. PSG 73 pont, 2. OM 64 pont, 3. Lyon 60 pont, 3. St.-Étienne 58 pont, 5. Lille 57 pont, 6. Nice 57 pont,… 15. Reims 38 pont, 16. Nancy 35 pont, 17. Évian 34 pont, 18. Sochaux 34 pont, 19. Brest 29 pont, 20. Troyes 28 pont.

A Lyon – St.-Étienne mérkőzés góljai:

Olympique Lyon-Saint Etienne 1-1 Highlights All… by marcoxxx46

Balogh József