Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felejthető mérkőzésen pontosztozkodás

Az utolsó mérkőzést is lejátszották a 20. fordulóból. Az Újpest sokáig vezetett, végül az MTK az utolsó percben kiénekelte az egyik pontot a lilák szájából.

Nem kezdtek nagy iramban a csapatok. Az első valamirevaló helyzetre a 11. percig kellett várni, rögvest gól is lett belőle. Remili csinált bolondot Vukmirból, majd Vasiljevic besodorta a kapuba. Sokáig ez volt az egyetlen ziccer. A második negyedórában semmi említésre méltó esemény nem történt. Az MTK tartotta a labdát, egy-egy beíveléstől eltekintve nem tudtak a hazai védelem mögé kerülni. Az első játékrész hajrájában újabb kihagyott helyzetek, és egy kényszerű MTK csere érdemel említést.

A második játékrészben a vendég MTK próbálta ráerőltetni akaratát ellenfelére, kevés sikerrel. Egy Hidvégi beadás után Balajti centikkel maradt le a labdáról. A továbbiakban kiegyenlített volt a játék, volt lehetőség itt is, ott is, azonban sem szabadrúgásból, sem szögletből nem alakult ki igazán veszélyes helyzet. Egészen az utolsó percig, amikor is Vasiljevic rúgta meg Pölöskeit a kaputól huszonöt méterre, Kanta pedig szépen elcsavarta a sorfal felett a labdát. A játékszer a kapufáról vágódott a hálóba.

Nem volt jó mérkőzés, inkább a küzdelem dominált, leszámítva az első félidő középső negyedóráját illetve a második félidő elejét, amikor az MTK dominált, és a rövid passzokkal próbáltak helyzetbe kerülni. Két sajnálatos sérülés is borzolta a kedélyeket. Az első periódus hajrájában Zsidait, míg a mérkőzés hajrájában Simon Krisztiánt kellett lecserélni.

A döntetlennel talán az MTK lehet elégedettebb, miután akkor szereztek gólt, amikor az Újpestnek már nem volt ideje válaszolni. A játék képe alapján reális az iksz, amely egyik csapatnak sem kedvező.

Újpest – MTK 1-1 (1-0)
Szusza stadion, 2574 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor

Újpest: Balajcza – Szélesi, Vermes, Antón, Iandoli – Simon K. (Litauszki, 88.), Vasiljevic, Balogh B., Christ (Erős R. 79.) – Kabát, Remili (Lázár, a szünetben)
MTK: Groppioni – R. Wolfe, Vukmir, Kálnoki Kis, Hidvégi – Vass P. (Tischler, 77.), Zsidai (Pölöskei Zs., 41.), Kanta J., Vadnai – Balajti, Ladányi T. (Bese, 66.)

g.: Vasiljevic (11.) ill.: Kanta J. (90.)
s.: Antón (65.), Hidvégi (68.), Lázár (86.), Vasiljevic (89.)

Így látták az edzők:
Marc Leliévre (Újpest): „Az első tizenöt percben nagyon jól indult a csapat. Ezt követően az MTK kicsit átvette a játék irányítását – szintén nagyjából tizenöt percig – majd ismét kézbe vettük a félidő végéig a játékot. A második játékrészben voltak olyan lehetőségei az MTK-nak, amellyel nehéz helyzetbe hoztak minket. Támadtak, ezt kontrákkal ki kellett volna használnunk, de nem ezt tettük. Amikor a 90. percben egyenlítő gólt szerez az ellenfél, az eléggé „savanyú” érzés, de ha az meccs egész képét nézzük, akkor reális eredmény született.”
Garami József (MTK): „Az a helyzet, hogy az újpesti gól előtt technikai és taktikai hibát is vétett a csapat. Több helyzetünk is kimaradt, és az igaz, hogy gólt csak a találkozó végén szereztünk, de a döntetlent szerintem megérdemelte a csapat – már úgy nézett ki, hogy elment ez a meccs. Zsidait az első félidőben sérülés miatt cseréltem le, már mindenki jelezte, hogy nem bírja, de mindenképpen a pályán akart maradni, végül azonban váltanom kellett.”

Gavalovits Sándor