Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hiába a huszáros hajrá, a Dortmund megőrzött egy gólt.

Őrült hajrában majdnem kicsikarta a továbbjutást a Real, azonban csak kettőt rúgott Mourinho csapata, így ismét német együttes bizonyult nagy falatnak a spanyolok számára egy olyan meccsen, ahol mindkét együttes gólokat szerezhetett volna.

A hazaiak szinte a kezdőrúgás pillanatában nekiestek a németeknek, bizonyítván, hogy igenis képesek ledolgozni a Dortmundban összeszedett három gólos hátrányt. Előbb Di Maria került nagy helyzetbe, azonban mellé lőtt, majd Higuaín került helyzetbe. A legnagyobb ziccereket azonban éppen Ronaldo hagyta ki: előbb jobbról lőtt, Weidenfeller a helyén volt, majd középről kísérletezett, a német kapus ismét a helyén volt. A harmadik nagy helyzetét is sikerült kihagynia a korábbi aranylabdásnak, ekkor takarásból lőhetett, azonban Weidenfeller lábáról szögletre perdült a játékszer. A Dortmund csak elvétve tudott veszélyeztetni. Miközben az első negyedórát megnyomta a spanyol csapat, a vendégeknél kényszerű cserét kellett eszközölnie Kloppnak: a megsérülő Götzét Grosskreutz váltotta. A sárga-feketék akcióit rendre jól szűrte meg a Ramos, Varane kettős, egyszer viszont nem figyeltek, Lewandowski azonban a lécet törte majdnem ketté. Az első negyedóra nagy rohanása után némileg visszavett a tempóból a hazai csapat, olyannyira, hogy egyre veszélyesebb támadásokat vezethetett a Klopp-legénység, de gól nem született.

Fordulás után az első tíz percben előbb Götze bombázott a kapufára, majd Mourinho elérkezettnek látta az időt a cserékre: Kaká és Benzema be, Coentrao és Higuaín le. Az állandósuló madridi fölény közben Ilkay Gündogan lőtt Reus középre gurítása után, azonban Lopez hatalmasat mentett. A félidő feléhez közeledve Di Maria, Ronaldo, és Kaká is veszélyeztetett, de továbbra sem találták el a kaput. Később a vendégek is jelezték, hogy pályán vannak. Lewandowski egy támadáson belül kétszer is gólt szerezhetett volna, de előbb Ramos vetődött bele a lövésébe, majd lesre tudták állítani. A cserék után próbált újra nyomást gyakorolni a Real, ám a Dortmundnak akadt újabb helyzete, de kihasználatlanul maradt. Hogy aztán a hajrát a spanyolok nyissák meg, Benzema góljával vezetést szerzett a Madrid. A gól után mindent egy lapra fel téve kezdett rohamozni a hazai együttes a maradék két gólért. Az utolsó percekre teljesen beszorult a Dortmund, Benzema lövését védte bravúrral Weidenfeller, a szöglet után körbeadogatták a dortmundi védelmet, és Benzema gólpasszt adott Ramosnak, akinek volt ideje lekezelni, és a léc alá bombáznia. Az utolsó pillanatokban Bender sérülése miatt Santana érkezett.  A ráadás hat percében elképesztő adok-kapok alakult ki, amelyet a dortmundiak bírtak jobban, hiszen nem született újabb gól, így a németek már megváltották jegyüket a május 25-i fináléba.

Röviden összefoglalva ezen az estén csak a hazaiak akartak futballozni, már az első félidőben ledolgozhatták volna tetemes hátrányukat, ám csak a helyzetek elpuskázásában jeleskedtek. A Dortmund három nagy helyzetet hagyott ki, kettőt Lewandowski, egyet Gündogan, de végül hiába nyert hajrágólokkal a Madrid, ebből csak kettőt szerzett, így búcsúzni volt kénytelen. Pedig a mai mérkőzés alapján megérdemelte volna a továbbjutást Mourinho csapata.

Real Madrid – Borussia Dortmund 2-0
Madrid, Santiago Bernabéu, 76 000 néző, vezette: Webb (angol)
Real Madrid: Diego López – Essien, Varane, Ramos, Coentrao (Kaká, 57.) – Xabi Alonso (Khedira, 67.), Modric – Di María, Özil, C. Ronaldo – Higuaín (Benzema, 57.). Vezetőedző: José Mourinho
Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Szubotics, Hummels, Schmelzer – S. Bender (Santana, 9+1.), Gündogan – Blaszczykowski, Götze (Grosskreutz, 13.), Reus – Lewandowski (Kehl, 87.). Vezetőedző: Jürgen Klopp.

g.: Benzema (83.), S. Ramos (87.)

Összesítésben 4-3 a Dortmund javára.

Gavalovits Sándor