Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpest Fc – MTK Budapest – Vége 1-1

Köszöntjük kedves Olvasóinkat a Szusza Ferenc stadionból, ahol a 20. forduló utolsó elmaradt mérkőzését pótolják. Az MTK vendégszerepel Újpesten. A két csapat 205. alkalommal csap össze bajnoki találkozón. 79 újpesti siker mellett 77-szer az MTK szerezte meg a győzelmet, míg 48 találkozó döntetlennel zárult. Az ősszel a Hidegkuti stadionban a kék-fehérek örülhettek – 3-1-re győzték le mostani vendéglátójukat. Hazai győzelem esetén egy helyet javíthat pozícióján az Újpest, ha viszont vendégsiker születik, az MTK nemcsak visszaveszi a dobogó második fokát, hanem öt pontra megközelíti az utóbbi hetekben botladozó Győri ETO-t, nyílttá téve a bajnoki hajrát.

A két csapat kezdőtizenegye:

Újpest: Balajcza – Szélesi, Vermes, Antón, Iandoli – Simon K. (Litauszki, 88.), Vasiljevic, Balogh B., Christ (Erős R. 79.) – Kabát, Remili (Lázár, a szünetben)
MTK: Groppioni – R. Wolfe, Vukmir, Kálnoki Kis, Hidvégi – Vass P. (Tischler, 77.), Zsidai (Pölöskei Zs., 41.), Kanta J., Vadnai – Balajti, Ladányi T. (Bese, 66.)

g.: Vasiljevic (11.) ill.: Kanta J. (90.)
s.: Antón (65.), Hidvégi (68.), Lázár (86.), Vasiljevic (89.)

A mérkőzést Andó-Szabó Sándor vezeti, két asszisztense: Albert István és Medovarszki János, míg a negyedik játékvezető Iványi Zoltán lesz.

A hazaiak a szokásos lila-fehér felsőben, az MTK tiszta kékben. A kezdés előtt Kabát Péter köszöntötték, miután a Pécs elleni duplájával elérte a 100 gólt az élvonalban, illetve 50-iket az Újpest színeiben.

90+2. perc: Itt a vége. Végül döntetlennel ért véget a mérkőzés. Vasiljevic és Kanta a két gólszerző.

90+1. perc: Kabát szabadrúgása kerülte el a kaput.

90. perc: Újabb ígéretes szabadrúgás az MTK-nak. Vasiljevic rúgta meg Pölöskeit. Kanta lövése a jobb oldali kapufáról vágódott a hosszú sarokba. 1-1. Kettő perc a ráadás.

88. perc: Vasiljevic is besárgult.

87. perc: Litauszki érkezik Simon helyére. A fiatal újpesti játékos sántikálva jött le.

86. perc: Lázár Bence is besárgult, miután buktatta Vadnait.

83. perc: Balajti lövését üti oldalra Balajcza.

81. perc: Balogh futtattja Kabátot, aki fölé lő.

79. perc: Második cseréjét is kihasználja a hazai együttes. Christ helyére Erős Ronald érkezik.

78. perc: Kanta lép ki az újpesti védők közül. A hosszú irányába lőtt labdája elképesztő ívet leírva csavarodott mellé.

77. perc: Tischler váltja Vasst. A hivatalos nézőszám pedig 2574 fő.

75. perc: Szélesi ugratta ki Kabátot, aki azonban Groppioniba lőtt, a kipattanót röviden szabadították fel, de Simon beadása senkinek sem volt jó. Majd Lázár fejelt mellé ziccerből.

71. perc: Lázár lövése vágódott szögletre. Veszélytelen.

68. perc: Az elrobogó Simon esett el Hidvégi mellett, az MTK védője sárgát kapott. Kabát szabadrúgást Vasiljevic fejelte vissza a hosszú sarok irányába, ám fél méterrel mellé ment.

66. perc: Csere a vendégeknél: Ladányi Tibor helyén Bese Barnabás.

65. perc: Antón kapott sárgát, miután buktatta Balajtit. Kanta szabadrúgása semmi veszélyt nem jelentett: jócskán mellé tekeredett.

62. perc: Remek támadás. Iandolit futtatta Balogh, az olasz légiós középre tett labdáját Kálnoki Kis rúgta ki, majd Balogh sarkazta Groppionihoz.

61. perc: Wolfe lőtt húszról. Fölé.

57. perc: Ígéretes szögből szabadrúgás. Kanta a sorfal mellett eltekerte ugyan, de pontosan Balajcza kezébe. Az ellentámadásból Christ beadását blokkolta Pölöskei.

51. perc: Kabát szabadrúgását bikázta ki szögletre Kanta, a sarokrúgás után Vass Patrik fejelte szögletre ismét. Kabát szöglete Balogh elé került, a fiatal középpályás mintegy huszonötről lőtt fölé.

49. perc: Hidvégi adott be balról, Balajti előtt épphogy csak elment a labda, ha bele tud érni nagy valószínűség szerint gólt ünnepelhetett volna a korábbi újpesti támadó.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. Egyetlen csere: A hazaiaknál Remili helyét Lázár Bence foglalta el.

45. perc: Andó-Szabó véget vetett az első játékrésznek. Vezet az Újpest 1-0-ra, felejthető első félidőt láthattunk. Most pedig szünet.

44. perc: Füttyszó! Vukmir adta haza rosszul a labdát, amelyet Groppioni suta mozdulattal rúgott vissza a mezőnybe, Pölöskei pedig majdnem Remilinek adott gólpasszt. Azonban az újpesti játékos cselezni próbált, ami miatt oda lett a lehetőség.

41. perc: Zsidait váltja Pölöskei Zsolt. Majd az Újpest került helyzetbe. Remili gyötörte volna tovább a labdát három MTK védő gyűrűjében, ám végül Balogh kapáslövése ment mellé.

39. perc: Hidvégi vihette teljesen egyedül kapura a labdát, az ötösnél azonban elcsúszott a lövés pillanatában. Oda lett a lehetőség.

38. perc: Balajti ívelt vissza balról, Kanta kapásból fölé bombázott.

38.  perc: Kabát lőtt nullszögből. Bedobás.

36. perc: Antón tört előre, a Christől kapott labdával, tisztán szerelték a védők.

32. perc: Vass Patrik lőtt húsz méterről a tizenhatos jobb sarkától, de csúnyán keresztbe lőtt.

Negyedóra van hátra, de az elmúlt kicsivel több, mint tíz percben semmi érdemleges esemény nem történt. Labdatartás mindkét oldalon.

Az elmúlt percek MTK passzolgatással teltek, de az újpesti védelem állja a nem éppen heves rohamokat. A kék-fehérek a tőlük megszokott sokpasszos, kombinatív futballt mutatják be, de semmi veszélyt nem jelentenek Balajcza kapujára.

17. perc: Kanta esett el Antón mellett, mehet tovább.

12. perc: Megszületett a hazaiak vezető gólja. Remili táncoltatta meg Vukmirt, a középre passzolt labdájára teljesen üresen robbant be Vasiljevic, és a kapuba sodorta a labdát. Groppioni tehetetlen volt. 1-0

11. perc: Kisebb kavarodás után Iandoli lőhetett, de erőtlen labdája csemege volt Groppioninak.

10. perc: Balogh keresztbe adását pöckölték ki szögletre, amely semmi veszélyt nem hordozott magában.

7 perc: Újabb hazai szöglet. Vasiljevic beadását blokkolta Kálnoki Kis, a szöglet után majdnem ünnepelhetett a hazai csapat, azonban a labda elkerülte a kaput.

4. perc: Simon robogott üres területre Christ  ívelése utáni középreadását Kálnoki Kis kifejelte, a bal oldalon pedig Balogh Balázs harcolt ki szögletet.

2. perc: Vass szerzett labdát az oldalvonal mellett, Kantának passzolt, a kékek csk-ja középre passzolt, de Vadnai csúnyán fölé lőtt.

1. perc: Az MTK kezdi a találkozót.