Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eger: Nincs pénz, nincs meccs!

Megbeszélést tartottak kedden a sereghajtó egri futballisták, és döntöttek: Se edzés, se bajnoki. Az önkormányzat a szezon végéig biztosítja a stadiont.

A Nemzeti Sport tegnapi száma már megírta, hogy az egri futballisták utolsó tartalékaikat mozgósítják annak érdekében, hogy pályára léphessenek bajnoki találkozókon. Erről Mészáros Ferenc és Farkas Ádám is véleményt formált. „Ki kell mondani, óriási problémákkal küzdünk – kezdte a szakember. – Minden tiszteletem a stábé, a csapaté, hogy adósságba verik magukat a futballért.” Az előre beharangozott költöztetéstől végül eltekintett a város vezetése, így a piros-kékek a Szentmarjay-stadionban edzhetnek: „Bár arról volt szó, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő stadionból hétfőn kitesznek bennünket, végül maradhatunk a szezon végéig. Vagyis nem kell kipakolnunk, legalább edzhetünk.” – próbált pozitívumokat keresni Mészáros. A fizetések immár három hónapja nem érkeznek a játékosok és edzők számlájára. Farkas Ádámék joggal elkeseredettek, megismétlődni látszik a Vác esete. „Fájó kimondani, de hobbilabdarúgók lettünk – kezdte a 25 esztendős középpályás. – A tartalékainkból fizetünk mindent. Borzalmas ez az állapot. Annak természetesen örülök, hogy legalább edzeni tudunk az egri stadionban…” Mindeközben John Marshall és Kocsis Zoltán egymást hibáztatja a kialakult helyzet miatt.

Kedden délután aztán jött a hír: Mivel nincs fizetés, a csapat nem áll ki a szombati, Pécs elleni bajnokira. Várják a klubvezetők hivatalos tájékoztatását, ám ez eddig nem történt meg, így nem edzenek a játékosok. „Tizenegy évvel ezelőtt, az akkor NB I B-ben szereplő csapat a szponzori problémák miatt szűnt meg, hasonló volt a helyzet.” – mondta katona Attila, a klub játékosa. Hozzátéve, hogy a bizonytalanság a legrosszabb, mert senki sem tájékoztatja őket a kialakult helyzetről, vagy az esetleges megnyugtató jövőképről.

A klub ugyanakkor segítséget kért az MLSZ-től, hogy a bajnokságot be tudják fejezni és a fennálló tartozásokat rendezni tudja a klub, azonban eddig nem érkezett semmiféle reakció.

Gavalovits Sándor