Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

USA: A nemi hovatartozása miatt(?) visszavonult játékos a Galaxy-vel készül

Az amerikai Robbie Rogers, idei, meglepően fiatalon elhatározott visszavonulása után, úgy tűnik, egy újabb lehetőséget kapott az élettől. A korábban David Beckhamet is foglalkoztató Los Angeles Galaxy-nél fog egy ideig edzeni, a visszatérés reményében.

A 18-szoros válogatott középpályás idén februárban hagyott fel az aktív játékkal, és az akkori hírek szerint döntésében sokat segített az is, hogy végre bevallhatta, a férfiakhoz vonzódik. Bár számunkra sem egészen világos, hogy ezért miért kellett visszavonulnia egyből, de lényeg a lényeg, hogy ekkoriban még a Leeds Uniteddal volt szerződése, igaz kölcsönben az angol harmadik ligás Stevenage-nél szolgált.

„Jó esély van rá, hogy visszatérek a focihoz, de kell még néhány hónap, hogy a családom körében pihenhessek.” – nyilatkozta Rogers, a visszatérésével kapcsolatban.

A 25 esztendős kaliforniai születésű játékos ugyan így értelemszerű, hogy a Galaxy-nél készül a formába hozással, ám a pletykák szerint élénken érdeklődik utána a Chicago Fire együttese, ahol látnak benne fantáziát.

„Már korábban is tudtuk, hogy Robbie egy nagyon jó játékos, csak az alkalomra vártunk, tudtuk, hogy egy nap hazajön Angliából. Remek hír, hogy újra játszani akar. Ő még egy nagyon fiatal ember, aki előtt sok év van még a pályán.” – árulta el Frank Klopas, a Fire mestere.

Balogh József