Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Alanyija – Dinamo: Priskin gól, Dzsudzsák piros – Videóval!

Magyaros rangadót rendeztek ma az orosz Premjer Ligában. A már kiesett Alanyija Vlagyikavkaz fogadta, a harmadik helyre hajtó Dinamo Moszkvát, a bajnokság 29. fordulójában.

Szerencsére mindkét honfitársunk a kezdő csapatok tagja volt mindkét félnél. Azaz a felvidéki származású Priskin Tamás a hazaiaknál, míg a vendégeknél Dzsudzsák Balázs a látogatóknál kapott lehetőséget a bizonyításra.

Valós tétje, már csak a Dinamo számára volt a mérkőzésnek, hiszen mint említettük a vlagyikavkaziak már biztosan búcsúznak az első ligától. Ennek ellenére a vendéglátók nagyon felszívták magukat, és Priskin második félidőben esett góljával még a győzelmet is megszerezték. A 41-szeres válogatott csatárunk idénybeli ötödik bajnoki gólját lőtte a moszkvaiak hálójába. A hajrában, egy kemény belépő után elszabadultak az indulatok, hatalmas balhé alakult ki a pályán, ami percekig nem csillapodott, ennek eredményként pedig a játékvezető két-két labdarúgót is piros lappal „jutalmazott”. Köztük volt Dzsudzsák Balázs is, aki jobbára csak a pofonok elszenvedéséből vette ki a részét, így jogos volt meglepettsége, hogy kiállították.

Az 1-0-s végeredmény az Alanyija egyik legnagyobb idei sikerét jelenti, míg a Dinamo komoly lépéshátrányba került a bronzért folyó csatában.

Alanyija VlagyikavkazDinamo Moszkva 1-0
Gólszerző: Priskin (71. perc)
Piros lap: Neco (87. perc), Chanturia (87.). illetve Dzsudzsák (87.), Kokorin (87.)

Priskin gólja, és az ökölharcok:

Balogh József