Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győzelmével BL-induló az Arsenal!

Koscieny góljának köszönhetően  az Arsenal győzni tudott a Newcastle United otthonában, ezzel megszerezte a Bajnokok Ligáját érő negyedik helyezést. A másik észak-londoni együttes, a Tottenham ugyan Gareth Bale bombájával kicsikarta a győzelmet a Sunderland ellen, a Spurs csak az Európa Ligában indulhat a következő szezonban. Sir Alex Ferguson búcsúmeccsén a bajnok United 5-5-ös gálameccset játszott a West Brom otthonában. 

A Premier League utolsó fordulójának leginkább várt meccsére került sor a St. James Parkban, ahol az Arsenal a Bajnokok Ligája indulás reményében lépett pályára a Szarkák ellen. A várakozások ellenére az Arsenal visszafogott volt az első félidőben, Arséne Wenger együttese jobbára ellentámadásokkal operált, viszont a labdabirtoklás egyértelmű Newcastle fölényt mutatott. A mérkőzés nem indult jól az Ágyúsok számára, mivel húsz perc elteltével Arteta sérülése kiújult és le kellett cserélni. A vendégek előtt egyetlen komolyabb lehetőség adódott, csakhogy Podolski kiugratásánál tévesen lest jelzett Howard Webb asszisztense.

A hazaiak nem tudták gólra váltani az első félidei fölényüket, nem úgy, mint az Arsenal amely az első nagy helyzetét kihasználta. Walcott jobb oldali szögletét Mestesacker csúsztatta Koscielny elé, aki furcsa mozdulattal a kapuba bombázott. A vezető gól után a védekezésre összpontosított a londoni csapat, és eredményesen tette mindezt, hiszen komoly gólhelyzet nem adódott a a hazaiak előtt. Sőt! Az utolsó percekben kétgólosra is növelhették volna az előnyüket az Ágyúsok, de Walcott pöccintése a kapufát találta el.Az Arsenal a sikerének köszönhetően a negyedik helyen zárta a bajnokságot és a következő szezonban indulhat a Bajnokok Ligájában.


n0-1a Footyroom.com by Futbol2101

A Tottenham az utolsó szalmaszállba kapaszkodott hazai pályán a Sunderland ellen, mivel Andre Villas-Boas csapatának mindenképpen győznie kellett ahhoz, hogy életben tartsa a Bajnokok Ligája álmait. Ennek megfelelően a Spurs nekiesett a Fekete Macskáknak, Adebayor éles szögből leadott lövését az 5. percben védte Mignolet. A 20. percben Larsson rántotta le Gareth Bale-t, ám érthetetlen módon néma maradt Marriner sípja, sőt reklamálás miatt a walesi kapott sárga lapot…

A 25. percben Huddlestone kapáslövését hárította a szenzációs formában védő francia hálóőr. A Tottenham nem tudott mit kezdeni a védekezésre összpontosító vendégekkel, amire majdnem ráfázott a 31. percben, amikor Wickam ziccerénél a hazaiak portása, Lloris védett nagyot. A félidő hajrájában Bale szabadrúgását a szokásos bravúrral hárította Mignolet.

A második félidőben tüzijátékot rendezett a Spurs a vendégek kapujánál, amely Lennon lövésével indult, aztán a 62. percben Parker lövését blokkolták a Sunderland védői majd a lepattanóból Lennon a kapufát találta el. Az Arsenal vezető gólja után nagyobb sebességre kapcsolt a Spurs, egymás után alakította ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket a Sunderland kapujánál. A 72. percben  ráadául tíz főre fogyatkoztak a piros-fehérek, Vaughan kapta meg a második sárga lapját. A 89. perc percben végül sikerült feltörni a vendégek védelmét, Gareth Bale óriási dugót akasztott a jobb felsőbe, ezzel megnyerve a meccset a Spurs-nek.


T1-0S www.fasthighlights.com by fasthighlights-2012

Gólfesztivált hozott a bajnok Manchester United birminghami vendégjátéka, amely a tíz gól mellett Sir Alex Ferguson búcsújáról marad emlékezetes. A United fél órányi játék után már 0-3-ra vezetett, úgy tűnt rutinból behúzzák a meccset a Vörös Ördögök. A félidő hajrájában Morrison révén ugyan szépített a WBA, ám senki nem tulajdonított ennek különösebb jelentőséget.

A második félidőben Lukaku góljával folytatta a felzárkózást a West Brom, de Van Persie és Chicarito góljaival gyorsan visszaállt a háromgólos differencia. A WBA fantasztikus hajrát vágott ki az utolsó tíz percben, a 81. percben előbb Lukaku majd egy perccel később Mulumbu volt eredményes, visszahozva a meccsbe a hazaiakat. A 86. percben megtörtént a csoda, az  érkező Lukaku ismét betalált a United kapujába, ezzel otthon tartva az egyik pontot.  Nincs mit szépíteni a United fegyverének számító védelem teljes csődöt mondott a hajrában…

Newcastle-Arsenal 0-1
Tottenham-Sunderland 1-0
Chelsea-Everton 2-1
Liverpool-QPR 1-0
Manchester City-Norwich 2-3
Southampton-Stoke City 1-1
Swansea-Fulham 0-3
West Bromwich-Manchester United 5-5
West Ham-Reading 4-2
Wigan-Aston Villa 2-2

Veres Péter