Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Heynckes elsírta magát utolsó sajtótájékoztatóján – videó

A Bayern München szezon végén visszavonuló(?) edzője csapata utolsó bajnokija után a sajtótájékoztatón elsírta magát. Érzelmi kitörése nem csoda, hiszen ott került sor utolsó német mérkőzésére, ahol minden kezdődött.

Jupp Heynckes számára pikáns volt az utolsó fordulóban rendezett Mönchengladbach – Bayern München összecsapás, hiszen 1965-ben itt mutatkozott be a német első osztályban, valamint három éves hannoveri kitérőt leszámítva itt töltötte egész  játékos pályafutását, a klub színeiben összesen 336 alkalommal lépett pályára minden sorozatot figyelembe véve. Edzői karrierje is itt kezdődött, az első csapatot két részletben irányította, először 1979 és 1987 között, majd a 2006/07-es szezonban összesen 337 alkalommal ült a kispadon. A sors furcsa fintora, hogy itt ült utoljára Bundesliga csapat élén is a kispadon, hiszen még a tél folyamán bejelentette visszavonulását.
A mérkőzést követő sajtótájékoztatón aztán el is sírta magát. „Ez egy érzelmes pillanat számomra, hiszen Galdbachban kezdtem játékos és edzői pályafutásomat is. Még érzelmesebb lenne, ha a Bökelbergben lennénk most (ez volt a csapat régi stadionja – a szerk.). Sok győzelem, keserű vereség és néhány érdekesség is eszembe jut vele kapcsolatban. Szívből köszönöm a Borussia szurkolóinak csodálatos búcsúját. Ez azt mutatja, hogy itt van az én igazi otthonom.” – mondta búcsúzóul.

És végezetül álljon itt az utolsó videó a mesterről (a megható pillanat 2:20-nál kezdődik).

p>

Móra Tamás