Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kispesti és diósgyőri sikerek a 28. forduló zárónapján – videókkal

Diósgyőrben az utóbbi hetekben remek formában szereplő Kecskemét szenvedett vereséget, pedig vezetett is Horváth Ferenc csapata, Kispesten a bajnok Győr fázott meg.

Két mérkőzéssel zárult az OTP Bank Liga 28. fordulója vasárnap este. A korai meccsen Miskolcon vendégszerepelt a Kecskemét. A hazaiaknak egy büntető elhibázása is belefért, miközben a vendégek egy véleményes kezezés után szereztek vezetést.

A hazaiaknál Rudolf Gergely ezúttal is csak a kispadon kezdett, míg a másik oldalon Rafael Burgos szintén a cserék között kezdte a mérkőzést. A héten felvetődött, hogy a következő szezontól Horváth Ferencet nyernék meg a DVTK kispadjára, miután a „Hírös Város” vezetőedzőjeként sikeresen szerepel. Maga a találkozón felváltva veszélyeztettek a felek. Az első nagyobb helyzetet a piros-fehérek hagyták ki, miután Vaskó butasága miatt tizenegyest ítélt a játékvezető. Azonban Luque rosszul eltalált labdáját Antal lábbal védte. Ezután átvette a kezdeményezést a lila-fehér csapat. Ennek köszönhető a vendégek vezető gólja. Mohl bombázott a lécre, a kipattanó után Nagy Patrik passzát Hullám kezelt le, majd az üresen álló Rajczi elé tálalt, aki az üres kapuba helyezett. Ribánszki sárga lapot kapott az esetnél, mivel Hullám kézzel tette maga elé a labdát. A szünetig állandósult a vendégfölény, amelynek következtében helyzetet sem tudott kialakítani Kovac Zoltán csapata. A második félidőben nagy elánnal próbáltak fordítani, ám sokáig nem sikerült. A játékrész első negyedórájában azonban nem sok sikerrel. Komikus jelenetnek is tanúi lehttünk: Vágit szerelte csapattársa, Fernando, majd a spanyolt Seydi. Ezután a hazaiak edzője cserélt, és védekező középpályás helyett csatárt küldött pályára, illetve Horváth Ferenc is frissített, ám egyik cserejátékos sem tudott lendíteni csapata játékán. Hogy aztán a hajrá a hazaiaké legyen. Előbb Gohér Gergő egyenlített, majd Antal kapus szabálytalansága után – buktatta Seydit – Luque újabb tizenegyest rúghatott, miközben a kecskeméti kapust kiállította a játékvezető. Az ekkor már csere nélkül játszó vendégeknél Póti Krisztián állt a kapuba, ám Luque lövését nem védhette, pedig érezte az irányt. A hajrában már inkább az időhúzásra próbáltak berendezkedni a miskolciak, ami kis híján megbosszulta magát, ám Balázs Zsolt nem tudott ziccerből gólt szerezni, a másik oldalon Póti lábbal védte Rudolf helyzetét. A játék összképe alapján megérdemelt hazai siker született a kétes bírói döntésekkel tarkított összecsapáson.

Diósgyőr – Kecskemét 2-1 (0-1)
Miskolc, 5000 néző, vezette: Németh Ádám

DVTK: Ribánszki – Vági, Vadász, Kádár, Gohér – Takács P., Elek (Rudolf, 63.) – Luque, Fernando, Gallardo (Nagy T., 86.) – Seydi
Kecskemét: Antal – Mogyorósi, Póti, Vaskó, Diaz – Nagy P., Forró, Hullám (Pekár, 65.), Mohl – Salami (Balázs Zs., 79.), Rajczi (Burgos, 68.)

g.: Gohér (77.), Luque (82.) ill.: Rajczi (23.)
s.: Ribánszki (24.), Diaz (31.), Nagy P. (33.), Kádár (39.), Antal B. (77.), Seydi (88.), Mogyorósi (90.)
kiállítva: Antal (82.)

Kispesten felforgatott csapattal szerepelt a bajnoki címét múlt héten bebiztosító Győr. A Ferencváros elleni kezdőcsapatból senki sem maradt a Bozsik stadionbeli összecsapásra. Így a hazaiak tűnhettek esélyesebbnek, akik az első félidőben eldönthették volna a találkozót, ám a helyzeteik rendre kimaradtak, míg a győriek három kisebb helyzettől eltekintve nem jelentettek veszélyt Kemenes kapujára. A második félidőben Tarmo Kink butasága miatt a második félidő elején emberhátrányba került Pintér Attila legénysége, amit ki is használt a Honvéd. Hidi Patrik góljára nem volt válasza a vendégeknek, miközben a csereként beálló grúz Kvilitaia egyből pirossal szállt ki, a kettős emberelőnyben lévő piros-feketék eldönthették volna a találkozót, ám csak a hajrában Lanzafame révén tudtak gólt elérni. A tartalékos ETO ezzel újra botlott, ám ez már nem veszélyeztette a bajnoki címüket, a Honvéd pedig életben tartotta dobogós reményeit.

Bp. Honvéd – Győri ETO 2-0 (0-0)
Bozsik stadion, 2000 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor

Honvéd: Kemenes – Lovric, Ignjatovic, Ikenne-King (Nagy G., 55.), Baráth – Martínez, Hidi, Vécsei (Diarra, 68.), Zivanovic – Tchami (vernes, 59.), Lanzafame
Győr: Kamenár – Tokody, Djordjevic, Had, Dinjar – Dudás (Kvilitaia, 50.), Pilibaitis, Kalmár (Kronaveter, 62.), Kink – Nicorec (Andric, 55.), Farkas B.

g.: Hidi (61.), Lanzafame (82.)
s.: Nicorec (8.), Vécsei (15.), Ikenne-King (41.), Kink (49.), Kronaveter (81.)
kiállítva: Kink (53.), Kvilitaia (70.)

Gavalovits Sándor