Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Döntetlen Nizzában – Még nem biztos a lyoni bronz

Nem tudta biztosítani bronzérmét az Olympique Lyon együttese, amely „csak” döntetlenre volt képes az OGC Nice otthonában. A végső döntés a végső, 38. fordulóra maradt.

Korzikára látogatott a hétszeres bajnok, ám mostanság csak önmaga árnyéka OL. A Rémy Garde vezette Lyon egy éves szünet után szeretne visszatérni a Bajnokok Ligájába, ehhez pedig meg kellene szerezniük a selejtezőt jelentő harmadik pozíciót.

A gól nélküli első játékrész után az argentin-horvát Dario Cvitanich szerzett vezetést, egy jogosnak tűnt büntetőből. Ekkor kicsit rosszul állt a vendégek szénája, hát még Maxime Gonalons 73. percben történt kiállításakor. Ám nem kellett sokáig szomorkodnia az Lyon játékosainak, hiszen a három minutummal a megfogyatkozást követően egyenlíteni tudtak. A bronzra hajtó látogatók hőse pedig nem volt más, mint az U21-es válogatott Clement Grenier, aki jó 30 méterről vágott be egy szabadrúgást.
Nem véletlen, hogy edzője, Garde elsősorban középpályását dicsérte a lefújást követően:
„Ez egy „Juninhos” szabadrúgás volt. Clement keményen dolgozik, hogy fejlessze a pontrúgásait, és úgy tűnik a ráfordított idő, kezd kifizetődni. Ő nagyon aktív volt a pálya középső részén, és ez nagyon fontos volt, mert része volt a taktikánknak. Örülük neki, hogy ő volt a csapat motorja.” –dicsekedett egyik legfényesebb csillagával Garde.

A találkozó tehát 1-1-es remivel végződött, ami valójában egyik félnek sem a legjobb eredmény, ám a következő körben még elérhetik áhított céljaikat. Ez a cél ugye a Lyon esetében már világos, ám a Nice-nek sem kell még lemondani EL indulási álmairól.

OGC NiceOlympique Lyon 1-1
Gólszerzők: Cvitanich (47. perc, büntetőből), illetve Grenier (76.)

A bajnokság élmezőnye, és a hátsó régió: 1. PSG 80 pont, 2. OM 70 pont, 3. OL 64 pont, 4. St. Étienne 62 pont, 5. Lille 61 pont, 6. Nice 61 pont,… 16. Évian 40 pont, 17. Sochaux 40 pont, 18. Troyes 37 pont, 19. Nancy 35 pont, 20. Brest 29 pont.

Balogh József