Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Diego ismét az Atlético célkeresztjében

Hétvégén véget ért a Bundesliga 2012/13-as szezonja, így a játékosok rövidesen nyári pihenőre vonulnak. Ám az átigazolási piac hamarosan megnyitja kapuit, amikor Diego könnyen ismét Madridban találhatja magát. Sajtóinformációk szerint a két klub felvette egymással a kapcsolatot a játékos ügyében.

A Wolfsburg nagy hajrát kivágva végül megmenekült a kieséstől, és a 11. helyen végzett. Ebben nagy szerepe volt brazil játékmesterének, akit ismét csábít az Atlético Madrid. Diego korábban azt nyilatkozta, hogy amíg a szezon nem ér véget, nem kíván foglalkozni jövőjével, hiszen csak a játékra szeretne koncentrálni. A Frankfurt elleni mérkőzést követően azonban így nyilatkozott: „fontos lenne minél hamarabb tisztázni, hol is folytatom a következő szezontól, hiszen így nyugodtan vághatnék neki a nyári alapozásnak.”

Az Atlético elnöke, Enrique Cerezo a napokban kijelentette, hogy folynak a tárgyalások a két klub között, ám pénzügyi megállapodásról még nem beszélhetünk. Németországban ugyanakkor bíznak benne, hogy jövőre is keretükben tudhatják a brazilt, hiszen nagy terveket szövögetnek a korábbi bajnoknál. Az irányító szerződése 2014-ig érvényes és évente nyolc millió eurót folyósítanak a játékosnak fizetés gyanánt. Viszont ha kulcsemberük nem kívánja meghosszabbítani szerződését, akkor már csak idén kaphatnak érte pénzt.

Diego egyszer már szerepelt kölcsönben a „matracosoknál”, a 2011/12-es szezonban Európa Liga győzelemnek örülhetett a spanyol együttesnél. A jövőjével kapcsolatban kijelentette: „akar engem az Atlético, konkrét ajánlatot is kaptam tőlük. Le kell ülnünk a Wolfsburg vezetőivel, hogy megtárgyaljuk, mi lenne a legjobb nekem és a klubnak is. Az itt töltött idő alatt boldog voltam, a szerződésemből is van még egy év hátra. E miatt is le kell ülnünk tárgyalni.” Dieter Hecking, a német csapat edzője kijelentette, hogy meghallgatják a beérkező ajánlatokat, ám csak arra fognak rábólintani, amit vétek lenne visszautasítani.

Móra Tamás