Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Ibra lett az év játékosa – A svéd marasztalja Ancelottit!

Zlatan Ibrahimoc lett a francia bajnokság gólkirálya, illetve megkapta a szezon legjobb játékosának járó díjat is. Mindezek ellenére a hórihorgas támadót mégis edzője, Carlo Ancelotti maradása tenné igazán boldoggá.

Vasárnap este több díjat is kiosztottak a szezon legjobbjainak elismerésére. Ibrahimovic az év játékosa szavazáson toronymagasan maga mögé utasította két csapattársát, Thiago Silvat, és a Blaise Matuidit, és a St. Étienne gólvágóját, Pierre-Emerick Aubameyangot is. A svéd csatár egyébként 29 góllal lett gólkirály, ami majdnem elég volt a 89/90-es szezon óta tartott Jean-Pierre Papin rekordhoz. A francia sztár akkor 30 gólt vágott az első ligában.

Mindennél sokkal jobban foglalkoztatja Ibrahimovicot, vezetőedzőjének sorsa, ugyanis társaival egyetemben az olaszt tartja a sikerek valódi kulcsának:
„Én nem akarom, hogy elmenjen. Tényleg jó edző, és tökéletes évünk volt ez, szomorú lennék, ha távozna. Nekem személy szerint még egy évig érvényes a szerződésem, és nagyon boldog vagyok itt. Sokat tanultam Milánóban, Párizsban, nekem ez tényleg kihívás. A cél az volt, hogy megnyerjük a bajnokságot. Megnyertük, és remélem, hogy a következő szezonban is nyerni fogunk.” – nyilatkozta Ibra.

A hírek szerint azonban hiába a svéd sóvárgása edzője után, Ancelotti állítólag már tegnap este közölte a párizsi vezetőkkel távozási szándékát. További hírek a mai nap folyamán várhatók az üggyel kapcsolatban.

Balogh József