Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho egy lépéssel közelebb a Chelsea-hez!

Ahogy az várható volt, Florentino Perez bejelentette, hogy José Mourinho a szezon végén távozik a Real Madridtól. A portugál szakember számára ezzel szabad az út a Chelsea-vel való megállapodáshoz. A blancóktól való távozásával szinte biztosra vehető, hogy a Special One visszatér a korábbi sikerei helyszínére.

Mourinhónak három szezon jutott a Real kispadján, ezalatt 2011-ben Király-kupát, tavaly bajnokságot és Szuperkupát nyert a galaktikusokkal. Az idei szezon azonban trófea nélkül maradt a királyi gárda, mivel a bajnokságban utcahosszal verte a Barcelona, pénteken a kupadöntőt bukták el a városi rivális Atletico ellen, a Bajnokok Ligájában pedig a Dortmund jelentette a végállomást a Realnak. Nem csoda hát, hogy Mourinho a legrosszabb szezonjának nevezte az idei évet.

Mourinho távozásával újabb lépést tett, hogy visszatérjen a Chelsea kispadjára. A portugál szakember korábban 2004 és 2007 között irányította a londoni Kékeket. Érdekesség, hogy az Internél őt váltó Rafa Beníteznek lehet az utóda a Stamford Bridgen. Mourinho feltételekhez kötötte a visszatérését: a klubnak BL-indulást érő helyen kell végeznie, meg kell hosszabbítani Frank Lampard szerződését valamint 12 millió fontos éves fizetésért lenne hajlandó leülni a kispadra. Nos az első két feltétel már teljesült és a harmadik sem okoz nagy gondot az orosz milliárdos Roman Abramovics számára. A The Sun információi szerint a felek már mindenben megegyeztek egymással és július elsején bejelentik a Special One érkezését. Ha Abramovics azt szeretné, hogy Mourinho jöjjön, akkor Mourinho jönni fog…

Veres Péter