Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Makaay: „A Bayern megbirkózik majd a rá nehezedő nyomással!”

Roy Makaay 2003 és 2007 között viselte a bajor csapat mezét, ez alatt az idő alatt két bajnoki címet és két kupagyőzelmet ünnepelhetett Münchenben. Nevéhez fűződik a Bajnokok Ligája történetének leggyorsabb gólja is (10,03 másodperc alatt talált a kapuba), a közelgő BL döntő előtt a sport1.de készített vele interjút, amiből mi is idézünk.

Hol fogja követni majd a Bajnokok Ligája döntőjét?
„Mivel a Feyenoord U15-ös csapatának edzője vagyok, és aznap rendezik az utolsó fordulót a bajnokságban, így sajnos nem lehetek ott a stadionban, hogy élőben kövessem az eseményeket. Valószínűleg otthon, televízión keresztül nézem majd a mérkőzést.”

Mit gondol, milyen eséllyel lép pályára korábbi klubja?
„Úgy vélem, a Bayern emelheti majd magasba a trófeát Londonban. Ez a pillanat egyben egy nagyszerű szezon megkoronázása lenne.”

Szinte mindenki a Bayernt tartja a döntő esélyesének, mekkora teher lehet ez a játékosoknak?
„Dortmundban próbálják levenni a játékosok válláról a terhet, ezért a médián keresztül többször is azt sugallták, hogy nem ők az esélyesek. Azzal is próbálnak lelkileg hatni a müncheniek játékosaira, hogy négy éven belül ez lehet a harmadik döntő, amit elveszítenek. De volt csapatom most nagyon erős, úgy érzem, képesek megbirkózni a rájuk nehezedő nyomással.”

Móra Tamás