Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A korábbi holland kapitány a Dortmundnak szurkol

A többséggel egyetemben Bert van Marwijk is izgatottan várja a szombati Bajnokok Ligája döntőt, a Borussia Dortmund, és a Bayern München között. A holland szakember egyébiránt pedig a Ruhr-vidékiek győzelméért fog szorítani.

Természetesen nem meglepő van Marwijk „rajongása” a Dortmund iránt, hiszen 2004-és 2006 között a sárga-feketék menedzsere volt, sőt manapság, mióta az EB után felállt az Oranje kispadjáról, még több ideje volt figyelni, kedvencei játékát.

„Az elmúlt hétvégén is ott voltam a Borussia mérkőzésén. Néha el szoktam menni. Ilyenkor általában a volt vezetőkkel, akik az én időmben voltak a klub elöljárói, Gerd Niebaummal, és Michael Meierrel nézzük a mérkőzést. A Dortmund egy nagyon családias hangulatú klub, ahol mindig szívélyes a fogadtatás.”

Van Marwijkéknél egyébként családi belháborút is okozhat valamelyest a Bajnokok Ligája német belháborúja. A jelenleg pihenő edző veje, aki nem más, mint a frissen visszavonult Mark van Bommel, a Bayern sikeréért szoríthat, lévén négy és fél éven át volt a „Bőrnadrágosok” játékosa.

Balogh József