Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Címvédés vagy duplázás? – Magyar Kupa döntő beharangozó

Elérkezett a végső összecsapás ideje a Magyar Kupában is. A címvédő Debrecen és a friss magyar bajnok Győr a Bozsik stadionban csap össze. Az MK finálé előtt rendezik az Amatőr Kupa döntőjét is.

Kezdjük az amatőrökkel. Az Amatőr – korábban Szabad Föld, és Sport TV – kupa utolsó találkozóját Fejér megyei riválisok játsszák 17 órától. A Velence és a Martonvásár összecsapása hamisítatlan megyei derbi lesz, hiszen a megyei bajnokságban dobogós mindkét együttes. A velenceiek a listavezetők, míg a Martonvásár a harmadik jelenleg. A két csapat játékosai izgatottan, ugyanakkor felkészülten várják a finálét. Érdekessége lesz a rangadónak, hogy Csanádi János és Zsolt személyében testvérpárharcot is láthat a kilátogató közönség. János a Velencét, Zsolt a Martonvásárt erősíti. Nézzük hogyan várják a szerdai találkozót a felek.

„Ezt a meccset Fejér megyei el Clácisónak is nevezhetjük. A két település csapatainak versengése évtizedekre nyúlik vissza, az elmúlt bő tíz évben megyei szinten a két legjobb együttesről beszélünk. Mindkettő megjárta az NB III-at, és kiélezett mérkőzéseket vív egymással. Az pedig, hogy a következő meccs Budapesten, a Bozsik Stadionban lesz, és a televízió is közvetíti, külön bónusz mindenki számára.” – Kápolnai Csaba, martonvásári klubelnök.
„Néhány éve azt mondtam volna, hogy odaadnám a bajnoki címet ezért a kupáért, de most úgy vélem, mindkettő ugyanolyan fontos. És biztos vagyok benne, hogy a bajnoki cím után a kupasiker is meglesz.” – Pavlik József, velencei edző
„A korábbi kupadöntő idején már Érden játszottam, de azt követően visszatértem Velencére. A szerdai győzelem valóban feltenné – fel is teszi, hiszen nyerni fogunk – a koronát a pályafutásomra, de azt hiszem, nem ezen múlik, hogyan gondolok vissza a karrieremre. Nem zavar, hogy nem a Puskás stadionban lesz a finálé, inkább annak örülök, hogy nem Székesfehérváron játszunk, ahol az elődöntőt is rendezték, hanem Pestre utazunk. Persze, hogy én is játszom-e, még nagy kérdés, a mester ugyanis rendesen rotálja a csapatot, s nehéz előre megmondani, ki kap lehetőséget.” – Pál István, a velenceiek támadója.
„Nyerni akarunk, nem is lehet más a célunk. Az, hogy Velencével játszunk, nem számít. Tudjuk, hogy megnyerte a bajnokságot, de ez csak egy mérkőzés, amely bárhogyan alakulhat. Nálunk egyáltalán nincsenek motivációs problémák, sőt, úgy érzem, még nekem kell visszafognom a srácokat, nehogy túlpörögjenek.” – Patkós Csaba, a martonvásáriak edzője.
A mérkőzésen a martonvásáriak korábbi játékosukra, Takács Lajosra is emlékeznek, aki 2009 októberében, egy bajnoki mérkőzés után rosszul lett, és életét már nem tudták megmenteni.

Amatőr Kupa-döntő
Bozsik stadion, 17 óra, vezeti: Varga László (Kelemen Attila; ifj. Varga Gábor – Gyarmati Tibor) – tv.: Duna World)

És akkor a profik. A címvédő Debrecen az idényét teheti szebbé, ha megnyerné a Magyar Kupát, hiszen Kondás Elemér legényei nagyon le vannak maradva a bajnoki dobogótól. Ugyanakkor az európai kupaindulást már kiharcolták a fináléba jutással. A Lokinál kérdéses Luis Ramos, Selim Bouadla, Szakály Péter, Nagy Zoltán, Novakovics és Polekszics játéka is. Így nincs könnyű helyzetben Kondás Elemér. Igaz a csatárai közül a bajnokságban gólkirály-jelölt Adamo Coulibaly minden bizonnyal kezdőként kap lehetőséget. Ami az elmúlt időszakot illeti, a hajdúságiak az elődöntőben a Vasast múlták felül, és jutottak kettős győzelemmel a fináléba. A hétvégén paksi sikerrel hangoltak a piros-fehérek. Kondás Elemér a következőképp várja a szerda esti kupadöntőt: „Szeretnénk természetesen megnyerni a döntőt, így készülünk, mert fontos a csapat számára az erkölcsi elismerés is. Egy nagyon jó csapat ellen játszunk majd, hiszen a Győr megnyerte a bajnokságot, amihez gratulálunk. Ez azonban egy egészen más mérkőzés lesz, és mindenképpen arra törekszünk, hogy megvédjük címünket. Egy döntőben bármi előfordulhat, ezt a tavalyi MTK elleni finálé is bizonyítja. Úgy gondolom, nagyon jó, látványos összecsapásra számíthatnak a nézők. Az utóbbi időben sikerült több fontos mérkőzést megnyernünk, mindenképpen kell, hogy ez segítse a csapatot szerdánA hajdúságiak edzője reagált arra is, hogy Pintér Attila a Honvéd elleni vasárnapi bajnokin tartalékosan küldte pályára a győrieket.Egy Magyar Kupa-döntő legyen is komoly. Mindkét együttes szeretne nyerni, meglátjuk, a pályán ki lesz a jobb. Pénteken játszottunk bajnokit, van öt napunk, ennyi idő alatt képes regenerálódni a csapat. Figyelni kell arra, hogy a megfelelő regeneráció meglegyen, és a játékosok fel tudjanak töltődni a mérkőzésre.”

Bódi Ádám harmadszor nyerheti meg az MK-t:Két jó csapat találkozásából csak jó mérkőzés alakulhat ki. Talán az elején tapogatózás lesz, de egy gól megváltoztathat mindent. Remélem, sokan kilátogatnak az összecsapásra, és ezáltal a hangulat is kiváló lesz. Szerencsére már kétszeres kupagyőztesnek mondhatom magamat, és remélem, meglesz a harmadik is. Úgy gondolom, a tavalyi döntő után ez is egy élvezhető mérkőzés lesz, mint emlékezhetünk rá, akkor egy 3-3-as döntetlen után tizenegyesekkel nyertünk. Minden sportoló azért játszik, hogy kupákat nyerjen, és az elismerést is begyűjtse, remélem, szerdán mindkettő a miénk lesz.”

A másik oldalon a legerősebb összeállításban léphet pályára a Győr. A hétvégén a Honvéd ellen tartalékosan állt fel a kisalföldi együttes. El is vesztette a találkozót a zöld-fehér alakulat. Igaz a kupa elődöntőjében egy győzelemmel és egy vereséggel jutott túl a Videotonon (2-0 és 1-2). Illetve a győri visszavágó lefújása után kialakult tumultus bizonyította, hogy van rangja a kupának. Ahogyan a DVSC-nél Bódi, a Győrnél a vezetőedző Pintér Attila nyerhet harmadszor kupát. Pintér korábban a Ferencvárossal és a Sopronnal már megnyerte a honi kupasorozatot. Amennyiben a győriek nyerik végül a finálét, akkor nemcsak a Magyar Kupát, hanem a magyar Szuperkupát is megnyerik, miután a bajnokságot másfél hete bebiztosította. „Szerintem van hely a buszon, hogy hazahozzuk a kupát, úgyhogy mindent el fogunk követni azért, hogy ez így legyen. A klubnak az életében ez nagyon dolog lenne, hiszen soha nem sikerült ugyanabban az évben a duplázás. Azt gondolom, ezt fel tudja mérni az egész csapat, túl vannak már egy bajnoki címen, ami már nem vehet el tőlük senki. Úgy hiszem, annál nagyobb motiváció, hogy a klub történelmébe úgy be tudnak kerülni, ami még nem volt, ezt mindenki fel is tudja mérni, úgyhogy szerintem oda megyünk és meg is fogjuk nyerni a kupát.” – osztotta meg várakozását Pintér Attila a szerdai fináléval kapcsolatban.

A finálét Kassai Viktor vezeti, segítői Erős Gábor és Albert István lesznek. A mérkőzést az m2 közvetíti majd.

DVSC-TevaGyőri ETO
Bozsik stadion, 20 óra, vezeti: Kassai Viktor (Erős Gábor, Albert István – Kispál Róbert) – tv.: m2

Gavalovits Sándor