Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pellegrini az idény végén távozik – Hivatalos!

Manuel Pellegrini bejelentette, hogy az idény végén elhagyja a Málaga csapatát. A chilei szakember sportszakmai okokra hivatkozva döntött a távozás mellett.

A nemzetközi sportsajtó már korábban megszellőztette Manuel Pellegrini távozását. A chilei szakember végül ma elismerte, hogy valóban távozik majd a szezon végeztével a Málaga kispadjáról. Pellegrini sportszakmai okokra hivatkozva döntött a váltás mellett. Köztudott, hogy a Málaga óriási anyagi problémákkal küzd, ráadásul a csapat hiába végez nemzetközi kupaszereplést érő pozícióban, az UEFA eltiltotta egy évre – az adósságállomány miatt – az európai porondtól a spanyolokat.

“A szezon végén az edzői stábommal együtt elhagyjuk a csapatot. Bármennyire is remek volt a Málagát irányítani, úgy érzem, távoznom kell. Sportszakmai okokra tudok csak hivatkozni!” – jelentette ki Manuel Pellegrini. A chilei szakember azonban cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy bármilyen szerződést kötött volna már a Manchester Cityvel. “Megtisztelő számomra, hogy olyan topcsapattal hoztak össze, mint a Manchester City. Azonban, semmilyen szerződést nem kötöttem az angolokkal, egyelőre még én sem tudom, hogy pontosan hol is folytatom. A következő hetekben remélem már okosabb leszek a jövőmet illetőleg.” – így Pellegrini.

A Málagát 2010 novemberétől irányító Pellegrini szép sikereket ért el a klubbal. A csapat Pellegrini irányítása alatt történelme legsikeresebbet idényét zárta a 2011-12-es szezonban, amikor is a Málaga negyedik lett a La Ligában. Idén pedig hatalmas meglepetést okozva a Málaga a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéig jutott, ahol csak hajszálon múlott a továbbjutása a a későbbi finalista, Borussia Dortmunddal szemben.

Nagy Ákos