Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Phil Neville akar az Everton új edzője lenni!

Bár korábban valóban arról szóltak a hírek, hogy a fiatalabbik Neville fivér is visszavonul, ám eddig úgy volt sejthető, hogy David Moyes segítője lesz a Manchester Unitednél. Nos, a jelek szerint nem segítői szerepre vágyik, hanem egyből az igazán mélyvízbe, és Moyes örökébe lépne Liverpoolban.

Phil Neville sokak hatalmas meglepetésére bejelentette már az Everton vezetőinek is, hogy feladná játékos pályafutását, és mégis 36 esztendősen, a csapat kapitányaként szögre akasztaná a stoplist, hogy ezentúl a Goodison Parkban menedzserkedhessen.

Neville jelenleg még nem áll készen a feladatra, hiszen az UEFA Pro Licenc tanfolyamot végzi éppen, sőt sokan a tapasztalatlanságát is felróhatják számára, amikor az Everton ilyen nehéz helyzetbe került, hogy hosszú évek után új edző után kell nézni.

A liverpooli kékek menedzseri posztjára egyébként a legesélyesebbnek a Wigannel ugyan a PL-ből búcsúzó, ám FA kupát nyerő Roberto Martínezt tartják. Bár megint más kérdés, hogy a spanyol mestert mennyire zavarja, hogy ha marad, jövőre csak a Championshipben tevékenykedhetne, illetve mennyi lojalitást érez magában, hogy az Athletic-et visszavezesse az első ligába.

Phil Neville egyébként nagyon is határozottan nyilatkozott terveiről, elhatározásáról a Guardiannek.
„Ez egy igazán jó munka lenne a számomra. Az elmúlt öt évben már a folytatásra készültem. Nemrég még azt gondoltam, hogy nem értem el a karrierem végét. Azonban nekem van egy csomó tapasztalatom, ami az edzőséget illeti. Kaptam anyagokat mindenféle edzésmódszerről, az elmúlt három évben.” –fogadkozott Neville, felkészültségét illetően.

Balogh József