Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gignac: Az OM a legjobb francia klub

Egy kissé megmosolyogtató kijelentést tett, a Ligue 1-ben már biztosan ezüstérmes Olympique Marseille elsőszámú támadója, André-Pierre Gignac.

Gignac szerint ugyanis hiába lett bajnok, a sok-sok pénzért megerősített Paris Saint-Germain, mégis a kikötővárosiak alkotják a legjobb csapatot a mezőnyben. Nos, elsőre valóban kissé meglepőnek tűnhet, a válogatottnál feltűnően mellőzött játékos megszólalása, ám egy kis utánagondolással ki lehet olvasni szavaiból az egyszerű logikát.

„Jó nekik. Ha nem nyerték volna meg a bajnokságot, az elfogadhatatlan lett volna számukra, ám szerencséjükre sikerült! Bár még nem ért véget a bajnokság, a kétfrontos harc, vagy maga a játékunk, de nem működött, ezért ők érdemlik meg a címet. Minden mérkőzést meg kell nyerni 4-0-ra, ez elvárás. Ők ezt gyakran nem bírták teljesíteni, de ettől függetlenül ez egy remek csapat. De nem tulajdonítok neki nagyobb jelentőséget, mint amit jelent. A PSG már tavaly is bajnok akart lenni, ám hiába voltak már erősek, még nem sikerült. A Monaconál sincs még minden garantálva. Nálunk mindig a bajnoki cím a cél, ezért is a legnagyobb francia klub az OM.” –szólt a szokásos francia magabiztosság.

Balogh József