Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Berlin városa lesz a 2015-ös Bajnokok Ligája döntőjének a helyszíne

A Bajnokok Ligája 2015-ös fináléját a németországi fővárosban fogják megrendezni, az Európa Ligadöntő helyszínének pedig Varsó lett kinevezve. Erről csütörtökön határozott az Európa Labdarúgó szövetség, vagyis az UEFA.

Berlin most lesz először a BL döntő helyszíne. A város korábban az olimpiai játékoknak adott otthont még 1936-ban, illetve a 2006-os VB döntő is e városban került lebonyolításra. Az idei évben az angliai Wembley Stadion lesz a finálé helyszíne. A Bajnokok Ligája következő kiírásának az utolsó mérkőzése Lisszabonban kerül lejátszásra, 2015-ben pedig Berlin lesz a rendező város.

Az UEFA az Európa Liga döntőjének a helyszínét is bejelentette, ami 2015-ben Varsó városa lesz. Varsó Lengyelország legnagyobb városa, itt játszották az EURO 2012 nyitómérkőzését illetve az egyik elődöntőt is, pontosan a Németország- Olaszország összecsapást, amit az Olaszok nyertek 1-2-es arányban.

,,Két igen gyönyörű hely ad otthont a döntőknek 2015-ben”– Mondta az UEFA főtitkára Gianni Infantino.

Három éven belül két BL döntőt rendez Németország, ugyanis 2012-ben a müncheni Alianz Aréna volt a helyszín, ahol a Chelsea alakulata emelhette magasba a trófeát, tizenegyesekkel megverve a saját otthonukban játszó Bayern Münchent.

Lakatos Miklós