Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ranieri sikeressé akarja tenni a Monacot – A Chelsea az etalon

Az olasz Claudio Ranieri idén sikerrel, bajnoki címmel megkoronázva juttatta fel a Ligue 2-ből az élvonalba, a nagy célokat dédelgető AS Monaco együttesét. Sőt, az edzőnek, a vezetőséggel egybehangzóan nagy terveik vannak már az új évadra is.

Ranieri úgy képzeli, hogy a Monaco orosz tulajdonosának segítségével hasonló valósulhat meg, mint anno a Chelsea felvirágoztatásakor. Tudniillik a hercegségben 2014 őszén már a Bajnokok Ligájában terveznek indulni.

Az olasz edző a következőt nyilatkozta a La Gazetta Dello Sportnak:
Olyan Monacot akarunk létrehozni, mint a Chelsea. Az Elnök úr hiszi, hogy nagy dolgokat vihetünk véghez. Megnyertük a Ligue 2-t, a jelenlegi cél az, hogy az első harmadában végezzünk a tabellának, és hogy a nemzetközi porondra kvalifikáljuk magunkat. Ehhez azonban fel kell építeni a csapatot, ám az álmom az, hogy valójában a BL szerepeljünk már 2014 őszén. Ez egy nagyon jó, és nehéz dolog lenne, de nem félek semmitől.” –nyialtkozta Ranieri.

További hír a Monaco háza tájáról, hogy állítólag az FC Porto rábolintott az ajánlatukra, miszerint a piros-fehérek 70 millió euróért cserébe megvásárolják Joao Moutinhot, és James Rodriguezt.

Balogh József