Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vajon hatott-e a különös motiváció a siófoki játékosokra – NB I, 29. forduló beharangozó

Két forduló van még hátra a honi bajnokságból, ahol ismét eldőlhetnek fontos kérdések. Az egyik legfontosabb, hogy életben maradnak-e a siófoki remények, hiszen amennyiben nem nyernek Pápán, készülhetnek jövőre a másodosztályra. A dobogóért is nagy harc folyik még, ebben a fordulóban csupán a Videoton biztosíthatja be második helyét az eredmények szerencsés alakulása után, ám a bronzéremért még négy klub is harcol. Lássuk, mi vár ránk az utolsó előtti fordulóban.

NB I, 29. forduló

Május 24., péntek

Újpest – Haladás 17.00
Pénteken az Újpest a tabellán közvetlenül előtte álló szombathelyi csapatot fogadja. Újpesten a nyáron nagy változások lesznek a játékoskeret összetételét illetően, hiszen többen is távoznak majd, így talán utoljára bizonyíthatnak még néhányan, hogy érdemes velük számolni. Marc Leliévre megbízott edző az utolsó hazai összecsapáson százhúsz százalékot vár csapatától, valamint szeretné bizonyítani, hogy többre képesek, mint amit a szezonban elértek. Kabát Péter korábbi sérülése nem jött rendbe, így ő biztosan nem szerepelhet. Artner Tamás célja, hogy a fővárosi csapat a fordulót követően se előzze meg a vasiakat. Saját fiaitól felszabadult játékot vár, ponttal, pontokkal térnének haza.

Pápa – Siófok 19.00
A forduló talán legfontosabb összecsapását pénteken este rendezik. Ha ugyanis a hazai csapat pontot szerez, akkor az utolsó forduló eredményétől függetlenül a Siófok lesz a másik kieső csapat, vendéggyőzelem esetén viszont nagyon izgalmas utolsó játéknapnak néznénk elébe. Pápán az elmúlt két fordulóban már nem Zsivóczky Attila, hanem a kapusedző Kovács László felel beugró edzőként a szakmai munkáért. Irányításával teljesen más arcát mutatja a csapat, hiszen legutóbb Szombathelyen csak a végjátékban esett tizenegyesgólnak köszönhetően maradtak pont nélkül. Siófokon már az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak, ahol Horváth Károly érdekes módját választotta a motivációnak: a játékosok előtt számoltatta le ugyanis a bennmaradás esetén fizetendő prémiumot. Hazai pályán az elmúlt fordulókban remekelt a csapat, kérdés mire mennek idegenben egy ilyen sorsokról döntő mérkőzésen. Érdekesség, hogy a Siófok ebben a szezonban egyetlen mérkőzést sem tudott megnyerni idegenben.

Május 25., szombat

Kaposvár – Paks 14.00
Kaposváron két gödörbe kerülő gárda méri össze erejét, mindkét csapat az elmúlt három fordulóban nyeretlen maradt. Prukner László csapata hazai pályán képes meglepetést okozni bárki ellen, így biztosan nehéz dolga lesz az atomváros csapatának is. Nyilván az is motiválhatja a játékosokat, hogy még odaérhetnek az első tízbe, ami nagyobb prémiummal is járna számukra. Tomiszlav Szivics korábban azt nyilatkozta, már valahogyan végigküzdik a szezont, aztán a nyáron nagy átalakítások lesznek. Ezzel a kijelentésével nyilván arra célzott, hogy csapata elég rapszódikus teljesítményre képes nem csak egy-egy találkozón, hanem egy adott mérkőzésen belül is. Most itt a lehetőség játékosai számára, hogy bizonyítsák, igenis helyük van a csapatban.

Budapest Honvéd – Eger 16.00
Marco Rossi csapata a dobogóért küzd, jelenleg az MTK-val egyenlő pontszámmal áll. Puskás Ferenc korábbi csapata jó formában várja a már kiesett egri csapatot, hiszen utóbbi hét fellépésén öt győzelem, két döntetlen a mérlege. Valószínűleg nem okoz majd gondot számukra az elmúlt időszakban csupán becsületből, szinte edzés nélkül pályára lépő hevesi csapat legyőzése hazai környezetben. Egerben egyelőre az is kérdéses, mi lesz a csapat sorsa, hiszen olyan híreket is hallani, hogy megszűnik a foci.

Győr – MTK 16.00
A bajnok győriek számára tét nélküli a találkozó, kérdés Pintér Attila milyen összetételben és felfogásban küldi majd pályára csapatát. A mérkőzést követően veheti majd át a bajnoknak járó trófeát és az aranyérmeket a kisalföldi csapat. A vendég kék-fehérek ellenben még nagy csatában vannak a dobogó harmadik fokáért, amit szeretnének megtartani. Ehhez azonban minden egyes pontra szükségük van, amihez jobb idegenbeli szereplésre lenne szükségük.

Május 26., vasárnap

Debrecen – Ferencváros 16.30
Debrecenben a Magyar Kupa győzelem után talán nincs akkora nyomás a játékosokon, hiszen biztos Európa Liga indulónak vallhatják magukat. A kupagyőzelemmel egyébként valamelyest kárpótolták szurkolóikat is, ám egy Ferencváros elleni mérkőzés bármelyik csapat szempontjából rangadónak számít. Ricardo Moniz csapata ellenben még a dobogóért küzd, amelynek eléréséhez innentől kezdve nem hibázhatnak, meg kell nyerniük összes hátra lévő mérkőzésüket. Legutóbb az MTK ellen Böde is régen látott formáját hozta, amit ha sikerül átmentenie vasárnapra is, sokat érhet a Fradinak.

Kecskemét – Videoton 18.30
Horváth Ferenc csapata az elmúlt fordulóban balszerencsés körülmények között szenvedett vereséget Diósgyőrben. Csapatára most újabb nehéz erőpróba vár, hiszen a második helyért küzdő Videotont látják vendégül. A lila-fehérek azonban bizakodva várják a vasárnap rendezendő találkozót, hiszen hazai pályán korábban legyőzték a bajnok Győrt is, valamint utolsó négy mérkőzésüket megnyerték. A Vidi az ezüstéremért küzd, amit akár már ebben a fordulóban meg is szerezhetnek. Jó hír a csapat háza tájáról, hogy Nikolics már együtt edz a társakkal, ám pályára csak az utolsó fordulóban léphet. Gyurcsó Ádám, a korábban Kecskeméten is megfordult szélső nehéz összecsapásra számít, ám bízik a három pont megszerzésében.

Május 27., hétfő

Pécs – Diósgyőr 18.30
A forduló záró mérkőzését Pécsett rendezik, ahol a becsületen kívül igazi tétje már nincs egyik csapat számára sem a hátra lévő mérkőzéseknek. A Mecsekalján nem vált be a téli edzőváltás és keretátalakítás, hiszen nem tudott elmozdulni a csapat a tabella alsó régiójából. Hazai mérlegük sem valami bíztató, hiszen összesen tíz gólt szereztek eddig. A Diósgyőr élén Kovac Zoltán az elmúlt fordulóban végre győzelemnek örülhetett, a csapat a tréner irányítása alatt igyekszik támadó focit játszani, aminek a Kecskemét ellen volt meg az eredménye. Kérdés mire mennek idegenben, ahol nem túl fényes a mérlegük: a szezonban csupán egyetlen találkozót tudtak megnyerni a Miskolc táblán kívül.

Móra Tamás