Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vermaelen: Újra 90 percet akarok játszani!

Érdekes helyzetbe került az angol Arsenal belga csapatkapitánya, Thoams Vermaelen, aki kissé leromlott teljesítménye miatt kiesett Arséne Wenger kegyeiből, és február óta többnyire a cserepadon foglalt helyet.

Vermaelen utoljára április közepén volt a londoniak kezdőcsapatának tagja, ám most boldog lehet, hiszen a szezonvégeztével újra válogatott találkozókra kerül sor. A belga nemzeti csapatnál Marc Wilmots természetesen számít a 27 éves bekkre, bár tény, hogy erős a felhozatal az együttes védelmében.

Természetesen még így is érthető, hogy az Arsenal védője optimista, hiszen a belgáknál az eddigi összes selejtezőt végigjátszotta.

„Nagyon örülök, hogy versenyhelyzet van. De sajnos nem sérülés, vagy más miatt padoztam. Mindig keményen edzek, és hiányzik a játék. Hogy akarok-e bárkinek is bizonyítani? Nem, inkább csak magamnak. Tudom, hogy a futball világa nagyon is opportunista, de hiszem, hogy az emberek nem felejtik el, hogy mit tudok. Például, amikor Macedóniát kétszer is lenulláztuk, a nem is olyan egyszerű körülmények között.” –reménykedett Vermaelen.

A belga válogatott legközelebb az Egyesült Államok gárdájával csap össze felkészülési mérkőzésen, majd Szerbiát látja vendégül VB-selejtezőn.

Balogh József