Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

AC Milan: Megvásárolták a kolumbiai védőt, veteránok hosszabbítottak

Ahogyan azt várni lehetett, s az előzetes pletykáknak megfelelően az AC Milan együttese leigazolta a Villareal kolumbiai védőjét Cristian Zapata-t. A klub veterán védője Bonera pedig meghosszabbította nyáron lejáró szerződését, valamint Christian Abbiati is. Mario Yepes távozhat, míg Flamini és Ambrosini sorsa egyelőre még kétséges.

A 26 éves Zapata idén került kölcsönbe a Milan együtteséhez. Mexes-el középütt remekül összefogták a védelmet. Sokban hozzájárultak ahhoz, hogy a Milan „szárnyaljon” a szezon második felében. Mivel a klubnál mindenki meg volt elégedve a teljesítményével a vezetőségtől kezdve a szurkolókig, ezért nem volt kérdés, hogy végleg megvásárolják a spanyol klubtól. Az új szerződése 2016 nyaráig köti őt a klubhoz.

Az olasz válogatott veterán védő, Daniele Boneranak a szerződését is megtoldották két évvel. Ezzel elhallgattatva azon pletykákat, miszerint a játékost leigazolja a Juventus. A Rossoneri viszont nem kínál új kontraktust Mario Yepesnek aki, a nyáron szabadon igazolhatóvá válik. A 88-szoros kolumbiai védő idén 14 Serie A és 3 BL mérkőzésen léphetett pályára.

Újszerződést kapott a klub idei egyik legmegbízhatóbb játékosa. Christian Abbiati szerződése szintén a nyáron járt volna le, de figyelembe véve a kapuban nyújtott kiváló teljesítményét, úgy gondolták, hogy érdemes vele hosszabbítani. Új kontraktusa 2014 nyaráig szól.

A klubnál még két játékos jövője kérdéses. Az egyik Mathieu Flamini, kinek szerződése csakugyan idén nyáron lejár. A klub vezetősége szívesen hosszabbítana vele, főleg azért, mert az utóbbi mérkőzéseken rendre jó teljesítményt nyújtott. A másik kérdéses játékos a 35 esztendős Massimo Ambrosini, kinek szintén lejár a szerződése június 30-án. Vele kapcsolatban még csak annyi biztos, hogy a tengeren túlról vannak érdeklődői. Az esetleges új szerződés még várat magára.

Báló Bence