Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Heynckes: Az utolsó lehetőségem lesz szombaton a kupa megnyerésére

Jupp Henckes a Bayern München mestere tudja, hogy a ma esti BL finálé az utolsó sansza arra, hogy kétszeres Bajnokok Ligája győztes edző legyen.

A müncheni alakulat igencsak erős szezont futott Heynckes irányítása alatt, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a bajnoki cím megnyerése és a német szuper kupa elhódítása. Azonban még nincs vége, ugyanis két kupa még a „zsebbe” kerülhet, hiszen még a BL és a Német kupáért is harcban állnak.

„Edzőként a múlt héten volt az utolsó Bundesligás meccsem, szombaton pedig az utolsó lehetőségem lesz a BL trófea elhódítására.”– Mondta a 68 éves szakember, aki a második BL serlegéért küzd a „bőrgatyásokkal”.

A német nemzetiségű edző legutóbb az 1998-as esztendőben nyerte meg az áhított trófeát, méghozzá a Real Madrid trénereként.

Heynckes 2011 óta vezényli a bajorokat, de korábban még az 1987 és 1991 között is ő ülhetett a müncheni kispadon, mint vezetőedző. Viszont a Bajnokok Ligája elsőség még egyszer sem adatott meg a Bayern München együttesének az ő vezénylése alatt.

Legközelebb a kupához Heynckes és a Bayern München egyértelműen tavaly volt, amikor a legesélytelenebbnek kikiáltott Chelsea volt az ellenfél. A mérkőzés egy nagyon szoros párharcot hozott, drámai fordulatokkal teletűzdelve. A vezetést a bajorok szerezték meg, azonban az utolsó előtti pillanatokban kiegyenlített a londoni kék alakulat Drogba által. Így mivel tehát a rendes játékidő ikszet hozott, következhetett a 30 perces hosszabbítás, ahol szintén nem tudták eldönteni a kupa sorsát. Nem maradt más, mint a tizenegyesek. Nagy volt a nyomás mindkét oldalon, de ezt a terhet a Chelsea jobban tudta kezelni, így ők nyerhették meg a 2012-es BL trófeát.

Most ismét ott vannak a döntőben, tavaly a saját „otthonukban” most az angliai Wembley stadionban kell megküzdeni Európa trónjáért. Heynckes utolsó esélye ez a BL győzelemre visszavonulása előtt.

Az ellenfél a németországi nagy rivális Dortmund lesz, akiket még a tenyerüknél is jobban ismernek a „piros mezes” együttes háza táján. A csapat adott, ahogyan a lehetőség is a trófea elhódítására, amivel élnie kell az együttesnek, különben az egyik „legszerencsétlenebb” csapatnak lesz kihirdetve a Bayern, az elmúlt 4 év alatti döntők elvesztett száma miatt.

Lakatos Miklós