Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nyilatkozatok az esti Bajnokok Ligája finálé előtt

Már csak néhány óra van hátra és útjára indul a labda a Wembley-ben. Főszerepben a Bayern München és Borussia Dortmund játékosai, akik mind egy célért küzdenek. Azért, hogy felülhessenek Európa trónjára, kemény csatákat vívtak meg, s abszolút megérdemelten vannak a döntőben. Az esélyesebbnek tartott csapat a német rekordbajnok, de lássuk, hogyan vélekednek a játékosok, miként látják az esélyeket.

A Bayern francia válogatott középpályása, Frank Ribery nagyon magabiztos. Állítja, hogy a döntőt ők fogják megnyerni, habár nagyon nehéz dolguk lesz.

„A Dortmund lenyűgöző teljesítménnyel ütötte ki a Real Madridot az elődöntőben, de csak saját magunkkal foglalkozunk. Mi vagyunk az erősebb csapat. Ha a keret minden tagja kész száz százalékot nyújtani szombaton, a végén mi fogunk ünnepelni. Oda-vissza ismerjük a Dortmund játékát, erősségeivel és gyengeségeivel együtt. El kell viselnünk, hogy esélyesként lépünk pályára a dortmundiak ellen. Nem tudhatjuk, mikor szerepelhetünk legközelebb a Bajnokok Ligája döntőjében, ezért mindent el kell követnünk, hogy a végén mi emeljük magasba a serleget.”

A Bőrnadrágosok horvát gólfelelőse Mario Mandzukic izgatott a döntő miatt, hisz ő még nem lépett pályára ilyen fontos eseményen, ugyanis nyáron csatlakozott a klubhoz. A támadónak egy álma válik valóra, hogy pályára léphet a döntőben.

„Képtelen vagyok másra gondolni, kizárólag a kezdőrúgásra. Azóta várok erre a pillanatra, amióta először focilabdába rúgtam. A BL-döntő valóra vált álom a számomra, ahogy az is, hogy mindezt a Wembleyben élhetem majd át. A Bayern legnagyobb erőssége a csapategység. Sok csapatban megfordultam korábban, de sohasem tapasztaltam még ilyet.”

A másik oldalon a Dortmund német válogatott középpályása, Marco Reus szerint, nem ők a favoritok az esti találkozón. Ennek ellenére mindent el fognak követni a cél elérése érdekében.

„Az teljesen világos, hogy nem a nagy kedvencként utazunk Londonba, de nem gondolom, hogy annyival gyengébbek lennénk, hogy már előre vesztesnek nevezhetnek minket. A futballban bármi megtörténhet, és mi azért fogunk dolgozni, hogy történelmet írhassunk Wembleyben. Ez a mérkőzés egy nagy verseny lesz azért, hogy melyik csapat emelheti végül magasba a trófeát. A döntő mérkőzés kivételes játékhelyzet, hiszen minden játékos teljesítményének határait feszegetve fog hajtani 90 vagy 120 percen keresztül, ami már eleve nagy különbség egy „hagyományos” csoportmérkőzéshez képest.”

A sárga – feketék lengyel támadója Lewandowski szerint extra teljesítményekre lesz szükség, ahhoz hogy megnyerjék a trófeát.

“Ma nem elég a 100%.A bajnokság teljesen más ott nyertünk már a Bayern ellen,de ez itt háború. Egy hibát is ejtünk elbuktunk mindent, egy helyzetet kihagyunk, megbosszulja önmagát. Koncentráció, erő, fegyelem és talán van esélyünk nyerni.”

Báló Bence