Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Valóban Ribéry-é lehet az Aranylabda?

Tegnap este remek mérkőzésen, és összességében megérdemelten nyert a Bayern München együttese, a a Borussia Dortmund elleni, londoni Bajnokok Ligája döntőben. A találkozó egyik legjobbja, a sokat küzdő, néhol egy kicsit durva Franck Ribéry volt, aki saját bevallása szerint is most ért pályafutása csúcsára.

A 30 esztendős francia sztár hatodik müncheni idénye végén, két elvesztett BL finálé után végre a magasba emelhette a dicső trófeát, és társaival együtt végre felülhetett az európai klubfutball trónjára. Az egykori Marseille játékos természetesen nagyon boldogan nyilatkozott a sajtónak, mint például a gall Tele Foot-nak. Például arra a kérdésre is, miszerint meglátása szerint van-e esélye megnyerni az év végén, a következő Aranylabdát.
„Persze, hogy gondolok rá. Bár ez soha nem volt prioritásom. De most hiszem, hogy van esélyem megnyerni az Aranylabdát. Ez a legjobb szezonom, mióta focizni kezdtem. Ha valaha is megnyerem, akkor az a trófea is nagyon boldoggá fog tenni engem.”

Ribéry az interjú folytatásában azt is elárulta, hogy karrierje végéig a Bayern München játékosa szeretne maradni. Az Aranylabdát illetően pedig biztos nem lesz egyszerű dolga, főleg nem a háromszorosan címvédő Lionel Messivel szemben.

Balogh József