Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az összes sztár ott van a spanyolok Konföderációs Kupa keretében!

Pontosabban ez még nem a végleges keret, amit kihirdetett Vicente de Bosqué, csak a bővebb névsor, amit a későbbiekben fog szűkíteni, az idei nyár nagy tornájára. Sokakat meglephet, illetve akár fel is háboríthat, hogy azaz Iker Casillas is benne van, aki január 20. óta nem is lépett pályára a Real Madridban.

A spanyolok célja, ezzel a bomba erős kerettel egyértelműen az lehet, hogy túlszárnyalják a 2009-es bronzérmet, és akár megnyerjék a kupát.

Apró meglepetés lehet, ám sok vihart kavarhat még, hogy a 32 esztendős, eddigi elsőszámú portás, Iker Casillas ismét tagja keretnek, pedig kézsérülése, és madridi mellőzöttsége óta nem léphetett pályára a „Vörös Fúriában”.

Eközben újra a válogatott tagja lett Fernando Torres is, aki idén már jobban emlékeztetett korábbi önmagára, sőt, tevékeny részese volt a Chelsea Premier Leagues-es bronzérmének, és az Európa Liga győzelemnek.

A keretből nevesebb hiányzó a kapus David de Gea, Isco, és Thiago Alcantara, ugyanis mindhárman az U21-es csapathoz lettek rendelve, hiszen a korosztályos hispán válogatott már gőzerővel készül a nyári, Izraelben rendezendő U21-es Európa Bajnokságra.

Végezetül pedig íme a spanyolok 26 fős, előzetes Konföderációs Kupa kerete:
Kapusok: Victor Valdes, Jose Manuel Reina, Iker Casillas,
Védők: Gerard Pique, Sergio Ramos, Raul Albiol, Cesar Azpilicueta, Jordi Alba, Alvaro Arbeloa Nacho Monreal,
Középpályás: Andres Iniesta, Cesc Fabregas, Sergio Busquets, Xavi, Santi Cazorla, Xabi Alonso, Benat, Javi Garcia, Javi Martinez,
Támadók: David Villa, Jesus Navas, David Silva, Fernando Torres, Pedro, Juan Mata, Roberto Soldado.

Balogh József