Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Holland tehetség lehet Mourinho első igazolása a Chelsea-nél

A legfrisebb hírek szerint ma már hivatalosan is pont kerülhet az ügy végére, és a portugál José Mourinhot hivatalosan is kinevezhetik, mint a Premier League-es Chelsea régi-új vezetőedzője. Eközben a híradások, mivel ez utóbbi tényt már biztosra veszik, már azt találgatják, hogy kikkel fog gyarapodni a londoni Kékek kerete.

A sajtó értesülései szerint a portugál mester, hogy a saját kedve szerint alakítsa az angol klub keretét, máris vásárlást tervez. Az első kívánság pedig nem más lehet, mint az idény holland meglepetés csapatának, a Vitesse egyik vezéregyénisége, a még csak 20 esztendős, de már holland nagy válogatott Marco van Ginkel.

Azonban a tehetséges középpályásért valószínűleg meg kell küzdenie a Chelsea-nek, hiszen ha más nem is, de a szintén Eredivisie szereplő, nem mellesleg újfent bajnoki címet szerző Ajax is szívesen látná soraiban az arnhemiek neveltjét. Van Ginkel azonban a jelek, és saját nyilatkozata szerint is inkább még maradna a helyén, talán a jó eredmények, és a fejlődése érdekében, de az Ajaxba még saját meglátása szerint sem szívesen szerződne.
„Még két évig köt a szerződésem a Vitesse-hez. És ez az, ami számít. Persze a pályán belülről sosem lehet tudni, hogy merre a halad a karrierem. Azonban egyelőre én még szeretnék maradni egy kicsit. Szeretnék majd minden évben a nemzetközi porondon is szerepelni, így jelenleg elégedett vagyok a Vitesse helyzetével. Most megyek nyaralni, Izraelbe, aztán majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok.” –árulta el van Ginkel, a The Guardiannek.

Marco van Ginkel klubja, a Vitesse Arnhem a 4. helyen végzett az Eredivisie, azaz a holland első osztály 2012/13-as idényében, ezzel kvalifikálta magát az Európa Liga következő kiírásába.

Balogh József