Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

ManUtd: Moyes holland középpályással pótolná Scholest

A valamelyest átalakulni látszó Manchester United, az új edző, David Moyes hamarosan sorra kerülő színrelépésével, valószínűleg frissített kerettel fog neki vágni az új idénynek. Ennek megfelelően máris kinézték maguknak, a PSV Eindhoven válogatott játékosát, Kevin Strootmant.

A brit média szerint a 23 esztendős Strootman szerződtetése konkrétan Moyes kívánsága volt, a korosodó középpályás sor feljavítására. A holland labdarúgó piaci értéke nagyjéból 12-13 millió euró körül mozog, de a hírek szerint a „Vörös Ördögök20 milliót sem sajnálnának érte.

Állítólag Moyes különösen attól van elragadtatva, hogy Strootman valóban képes a saját tizenhatostól a másik tizenhatosig történő játékmozgatásra, azaz egy Xavihoz hasonló csapatmotorként kell az ő jelentőségét felfogni.

A 23 éves középpályás 2011-ben igazolt jelenlegi klubjához, az Utrechttől, 4,5 millió euróért, így most bőven kasszírozhatna rajta a Philips-gyári alakulat.

Strootman egyébként már 16-szor szerepelt az Oranje nagycsapatában, ám mivel még éppen megfelel a kora, ott lesz a holland együttesben, az U21-es EB-n, ráadásul csapatkapitányként.

Balogh József