Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csapatnyi lejáró szerződés Pakson

Összesen tizenkét játékosnak jár le a szerződése a szezon végeztével. Jobbára az idősebb generációhoz tartozóknak bizonytalan a jövőjük. Edzőkérdés viszont nincs Haraszti Zsolt ügyvezető szerint.

A lejáró szerződésű futballisták között találjuk a két kapust, Csernyánszki Norbertet és Németh Gábort, illetve a mezőnyjátékosok közül Tököli Attila, Kiss Máté, Czinger Attila, Mészáros István, Éger László, Vayer Gábor, Juhász Dániel, Pintér Norbert és Sifter Tamás kontraktusa ér véget június 30-ával. Haraszti Zsolt ügyvezető szerint az idősebb játékosok már nem feltétlenül szeretnének elmenni Paksról: „Mivel nagy többségében az idősebb játékosoknak jár le a szerződése, ők már nem akarnak feltétlenül távozni a klubtól, így elsősorban a mi döntésünkön múlik, hogy maradnak-e. Ezekről a futballistákról ezen a héten fogunk dönteni Tomiszlav Szivics vezetőedzővel, illetve a héten kezdjük meg az egyeztetéseket azokkal, akikkel szeretnénk hosszabbítani. Természetesen már nagyjából körvonalazódik, hogy kikkel képzeljük el a folytatást, de ezt először személyesen szeretnénk közölni a játékosokkal. Mindenesetre elég nagy változások várhatók a keretben.”

Ami az edzőkérdést illeti, az ügyvezető leszögezte, nincs terítéken Tomiszlav Szivics leváltása: „Tomiszlav Szivics vezetőedző szerződésében van egy olyan pont, amely szerint ha jobb ajánlatot kap, akkor leülünk tárgyalni a jövőről, de ha nem kap, akkor ezzel kapcsolatban nem kell egyeztetnünk, mert mi vele képzeljük el a folytatást.” A távozókkal és a kiszemeltekkel kapcsolatban elmondta: „Arról van tudomásunk, hogy a menedzserek több, élő szerződéssel rendelkező játékosunkat is figyelik, de konkrét ajánlatot még senkiért sem kaptunk. Nekünk is vannak kiszemeltjeink, hiszen ahogy már említettem, várhatók változások, ám ezzel kapcsolatban jövő hétre várhatók konkrétumok, úgy gondolom, akkor pöröghet fel a magyar piac.”

Haraszti nevekkel nem szolgált, ám a keretet elnézve vélhetően az idősebb játékosok kereshetnek új csapatot maguknak. Így Csernyánszki (37), Németh Gábor (38), Tököli (37), Éger (36), Vayer (34), Mészáros (33), és Sifter Tamás (32) távozhat nyáron. Az élő szerződéssel rendelkező labdarúgók közül Fiola Attila, Szabó János és Lázok János távozhat. Előbbi kettőért honi csapatok érdeklődnek, Lázok pedig külföldre menne – egyes hírek szerint kelet felé kacsingat.

Gavalovits Sándor