Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ez ám a meglepetés: Szivics Diósgyőrben folytatja!

A borsodi klub hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint a Paks jelenlegi trénere, Tomiszlav Szivics 2+1 évre elkötelezte magát a DVTK-hoz, igaz egyelőre csak szóban.

A szerb-magyar kettős állampolgárságú edzőnek a miskolci lehet a harmadik honi együttese. A Kecskemét korábbi mestere a közelmúltban hosszabbított szerződést a Pakssal, de mint azt Haraszti Zsolt, a tolnai klub ügyvezetője hangsúlyozta korábban, ha befut egy megfelelő ajánlat, akkor Szivics tárgyalhat, nos, a Diósgyőr ajánlatot tett a délvidéki szakembernek.

„A hír igaz, edzőnk engedélyt kért és kapott arra Haraszti Zsolt ügyvezetőtől, hogy a DVTK-val megbeszéléseket folytasson. Azonban Tomiszlav Szivics jelenleg a Paksi FC vezetőedzője, ennek szellemében végzi munkáját. Amennyiben ebben bármilyen változás áll be, arról tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot.” – reagált a hírre Zomborka Zoltán, a zöld-fehérek PR-menedzsere a boon.hu-nak.

A másik örömteli hír a diósgyőri szimpatizánsoknak, hogy a klub megkapta a jövő évi élvonalbeli induláshoz szükséges licencet, így részt vehet az OTP Bank Liga 2013/2014-es küzdelmeiben. „A Fellebbviteli Licencadó Bizottság keddi ülésén a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. esetében felülbírálta az elsőfokú döntést és megadta a sportszervezetnek az UEFA NB I-es licencet.
A döntés értelmében a DVTK a következi idényben is indulhat – szabályos nevezése esetén – az OTP Bank Ligában.” – olvasható a klub honlapján megjelent közleményben.

A miskolciak első körben április 29-én hullott ki a rostán, majd május közepén a másodfokú licence adó testület döntése után sem kapta meg a szükséges engedélyeket a klub, míg most harmadszorra már igen.

Gavalovits Sándor