Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Münchenben elutasítják a Robben távozásáról szóló pletykákat

A friss Bajnokok Ligája-győztes Bayern München háza táján határozottan cáfolják azokat a pletykákat, amelyek a győztes gólt szerző Arjen Robben esetleges távozásáról szólnak. Többször is felröppent ugyanis a hír, hogy a köztudottan sok passzos futballt kedvelő Guardiola filozófiájába nem férne bele egy olyan típusú játékos, mint a holland, ám a klubnál számolnak a szélsővel.

Matthias Sammer, a bajorok sportigazgatója szerint alaptalanok azok a pletykák, amelyek Robben távozásáról szólnak. Korábban a Juventus, Manchester City, Galatasaray érdeklődéséről lehetett hallani, ám ezeknek semmi alapjuk Sammer szerint. “Sok badarság jelent meg az újságokban idén, amelyeknek Robben a főszereplője” – nyilatkozta a sportigazgató egy holland lapnak. “További két évig szerződés köti Münchenbe, és a következő szezonban is biztosan Bayern játékos lesz.”

A 29 éves középpályás kulcsszerepet játszott a Dortmund elleni 2:1-es győzelemben, hiszen gólpasszt adott Mandzukic-nak, majd ő lőtte a mindent eldöntő találatot. “Arjen egy nagy játékos, akinek hatalmas pillanat volt ez karrierjében. Ahhoz ugyanis, hogy igazi bajnokká válj, szükség van egy nemzetközi trófeára is. A Bayern sokat köszönhet Arjennek a kupa elhódításával kapcsolatban. Pályafutása során voltak nehezebb periódusai, ám a döntőben bizonyította, hogy egy igazi bajnok.”

Robben 2009-ben a Real Madridot elhagyva csatlakozott jelenlegi csapatához 24 millió euró ellenében.

Móra Tamás