Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem múlt el balhé nélkül a Ferencváros debreceni vendégjátéka

Rendőri beavatkozás következtében egy kilenc éves kislányhoz kellett mentőt hívni a zöld-fehérek cívisvárosi győzelme után. A Ferencváros 3-2-re nyert Debrecenben, de a könnygázgránátot is bevető rendőri intézkedés miatt a Ferencváros vezetősége és a klub egyik szurkolói blogja is közleményben tiltakozik.

A Ferencváros hivatalos honlapján a következő közlemény olvasható: „A hétvégi Debrecen-FTC (2-3) bajnoki mérkőzést követően klubunk sajnálattal értesült arról, hogy – egyelőre még ismeretlen okból – rendőrségi beavatkozás történt, aminek következtében több szurkolónk – köztük egy fiatalkorú kislány is – rosszul lett.

A Ferencvárosi Torna Club vizsgálatot kezdeményezett, és bekérte saját biztonsági szolgálata beszámolóját az üggyel kapcsolatban. Ezen túl a klub írásbeli tájékoztatót kér a rendőrségtől a beavatkozás okáról.

A Ferencvárosi Torna Club sajnálatát fejezi ki a történtek miatt és támogatásáról biztosítja az érintett kislányt és családját.”

Míg a Mindig és Soha szurkolói blogon valamint a Facebookon is megosztottak egy videót, amin a kilencéves kislányt ápolják a mentők kiérkezéséig. A blog szerzői is közleményben követelik a felelősök megkeresését: „Tizenkét év után sikerült győzni Debrecenben. Azonban ez a győzelem, ez a hétvége sem múlt el rendőri túlkapás nélkül. Kicsit talán túlzóan, de azt állíthatjuk, hogy a szurkolók nagy többsége már megszokta, hogy a mérkőzésekre kivezényelt rendőrök hétről-hétre (a legtöbbször minden ok nélkül) inzultálják, provokálják és bántalmazzák a szurkolókat. Ami viszont tegnap történt, az túlmegy minden eddigi határon.

A mérkőzés után a győzelmet ünneplő ferencvárosi szurkolókra támadtak a rendőrök és korra, nemre való tekintet nélkül fújtak le mindenkit könnygázzal, melynek következtében egy kilenc éves kislányhoz mentőt kellett hívni.

Úgy gondoljuk, hogy elérkeztünk arra a pontra, mikor azt kell mondjuk: eddig és ne tovább! Felháborítónak tartjuk, hogy a rendőrség emberei sorozatosan élnek vissza hatalmukkal és sokadjára bizonyítják, hogy nincs határ számukra.

Ezúton kérjük az FTC vezetőségét, hogy kezdeményezzék az ügy kivizsgálását!

Követeljük, hogy a rendőrség nevezze meg azt a személyt, vagy azokat a személyeket, akik ezt tették!

Követeljük, hogy az érintett személy/személyek álljon/álljanak a nyilvánosság elé és mindenkitől, de legfőképpen természetesen az érintett családtól és kislánytól mihamarabb kérjen(ek) bocsánatot!

Várjuk továbbá Pintér Sándor, az MLSZ, az MLSZ égisze alatt működő Szurkolói Iroda, valamint az ügyben önmagukat kompetensnek vélő további szervezetek állásfoglalását, illetve lépéseit annak érdekében, hogy ilyen és ehhez hasonló esetek többé ne fordulhassanak elő a magyar stadionokban és azok környékén.

Ami pedig a médiában terjengő szenzációhajhász szurkolóüldözést illeti: ez az eset is bizonyítja, hogy a családok nem a huligánok, az egyszerű szurkolók és az állítólagos balhék miatt nem járnak mérkőzésekre, hanem az ilyen történések azok, amelyek után inkább a szoba, a TV biztonságát választják. Teljes joggal.”

Videó:

Gavalovits Sándor