Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Thiago Silva mégse kell a Barcának – Túl sokat kérne

Most, hogy valószínűleg túlesett a spanyol FC Barcelona, a futball történetének egyik legdrágább, és legfeleslegesebb átigazolásán, a katalán gárda elkezdhet, a valódi hiányposztokra is igazolni. Már korábban is hírbe hozták őket, a brazil Thiago Silvaval, ám a hírek szerint most már nem kérnek a PSG védőjéből.

Thiago Silva az idei szezonba nagyon fontos szerepet töltött be a Paris Saint-Germain gépezetében, és ugyan tavaly nyári, 52 millió eurós vételárát még messze nem hozta vissza, máris igazi vezére lett a francia klubnak. Mindennek ellenére, hiába lett bajnok a PSG, és szerepelt szépen a Bajnokok Ligájában, Carlo Ancelotti valószínű távozása miatt, a sértődött brazil is szeretné elhagyni Párizst. Silva egyébként még a Barca elleni BL negyeddöntők során is kifejezte már csodálatát a katalánok iránt, így mi se lennénk meglepve, ha a védő elébb-utóbb ott kötne ki.

Nos, ezt a vágyat elég hamar érzékelték Katalóniában is, hiszen már hetek óta tapogatóztak, hogy miként tudnák magukhoz csábítani a bekket. Bár hivatalos információ továbbra sincs az ügyben, a jelek szerint nem lesz megegyezés. Több spanyol, és francia forrás szerint, már a játékossal való tárgyalások elakadtak, ugyanis a gránátvörös-kékek vezetői sokallották a Thiago Silva által igényelt bért. Érdekes ez a Barcelona, tehetjük hozzá rögtön, hiszen míg egy ilyen bizonyítottan hasznos játékosért, aki garantáltan beválna, nem hajlandók kinyitni a pénztárcát, addig a szinte zsákbamacska Neymarért a csillagokat is leígérték, mind a támadónak, mind a Santosnak. Persze értjük mi a Barca logikáját, hogy inkább padozzon náluk akár Neymar, vagy aki helyett játszik, hogy mintsem a Real Madridot erősítse. Ezenkívül rendben, el hisszük mi, hogy Neymar, Messi, és a többiek vagonszámra lövik majd a gólokat, de eközben a „Blaugranas” védelme már most ezer sebből vérzik. Persze most még kifutott egy bajnoki cím, de semmi extra. Egy normális, összeszedett Real Madrid ellen nem biztos, hogy ekkora fölénnyel nyerte volna meg a Primera Divisiont, Tito Villanova együttese. Ez az összevásároljuk, az utolsó brazil „újpelét” is stílus kezd emlékeztetni az előző évtized Realjára, amely ugyan remek támadó szellemű játékosokat szerzett, de a védelme gyengesége miatt nem sokat tudott elérni.

Balogh József