Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fenerbache: Távozik az EL elődöntős edző

Sorozatban második szezonjában maradt a Galatasaray mögött, a tabella második helyén, a török Fenerbache együttese, amely még így is szép szezont zárt, hiszen az Európa Ligában a legjobb négy közé jutott. Ennek ellenére mégis lemondott a vezetőedző, Aykut Kocaman.

Kocaman szerződése ugyan 2015-ig szólt, ám az Aziz Yildirim elnökkel folytatott megbeszélése után önkéntesen lemondott posztjáról. Az edző a hírek szerint nem értett egyet azzal a politikával, felvázolt tervvel, amivel a vezető szembesítette, az elkövetkezendő évekre.

A korábbi válogatott 2010 nyara óta töltötte be a posztot, a szurkolók, és a játékosok pedig mind kedvelték, bár az eredmények elmaradtak néha az elvárttól. Idén januárban pedig sokan meg is kérdőjelezték, hogy valóban ellenfele lehet-e a Fener, a nagy rivális Galatanak, amely két világsztárral, az elefántcsontparti Didier Drogbaval, és a holland Wesley Sneijderrel erősített.

Az utódlásról még természetesen korai konkrétumokról beszélni, bár tény, hogy az érkező edző már most egy erősebb csapatot vehet át: az isztambuli sárga-kékek a napokban szerződtették, az Eskisehirspor tehetséges válogatott középpályását, Alper Potukot, kicsit több mint 6 millió euróért.

Balogh József