Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Románia: Városi rangadót nyertek Vass Ádámék

Hétközben rendezik a román első osztály, azaz a Liga 1 utolsó fordulóját. Nekünk magyaroknak egyértelmű, hogy a 34. kör legnagyobb rangadója, a kolozsvári városi derbi, a CRF, és az Universitatea között.

A találkozó esélyese természetesen a Vass Ádámmal felálló „Csefere” volt, amely ugye a helyi magyarok klubja, míg az „egyetemiek”, a románok támogatását élvezik.

A mérkőzésen egyébként több magyar származású játékos is helyet kapott mindkét oldalon. A hazaiaknál ugye Vass kezdő volt, majd a helyére állt be, a háromszoros román válogatott Sepsi László. Az U-ban pedig ott volt a pályán már az elején is, a csapatkapitány Szilágyi Zsolt, míg Székely János csereként állt be. Örömteli, hogy utóbbi, 65. percben megeresztett tizenkét méteres lövése utat talált a hálóba. Az már kevésbé adhat okot az örömre, a látogatóknak, hogy a 90 perc során a CFR se tétlenkedett, és három gólt is szerzett. Ráadásul mind a három gólt az a francia Robert Maah lőtte, aki az egész szezonban mindössze kétszer tudott betalálni a Liga 1-ben.

Vass Ádámék idénybeli 12. győzelmükkel már biztosan a 8. helyen végeznek, míg a városi vetélytárs már korábban kiharcolta a bennmaradást, ami a minimális célkitűzés volt, a szezon elején.

CFR Cluj – Universitatea Cluj 3-1
Gólszerzők: Maah (7., 80., 88. perc), illetve Székely (65.)

A 34. forduló keddi eredményei:
Steaua Bukarest – FC Brassov 4-0
Otelul Galati – Dinamo Bukarest 0-1

A mérkőzés góljai:

Goles CFR Cluj 3-1 Universitatea Cluj by DaniDV

Balogh József