Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Luque: „Sírás kerülget ha hétvégére gondolok”

Mint arról korábban beszámoltunk, José Luque, a Diósgyőr csapatkapitánya a szezon végén befejezi pályafutását. A spanyol játékos a sajtótól köszönt el szerdán, míg pénteken a szurkolók is elköszönhetnek tőle.

Sajtótájékoztató keretében búcsúzott el Luque a sajtó képviselőitől. A boon.hu interjút készített a spanyol játékossal, aki elmondta, hogy mik a tervei az utolsó bajnokija után. „Hétfőn hazarepülök és szeretnék otthon pihenni, minél több időt együtt lenni a családdal, részben ezért is fejezem be a focit. A következő feladatom az lesz, hogy UEFA-edzői képesítést szerezzek. Van egy spanyol barátom, a Betis volt játékosa, Capi, Jesús Capitán Prada, aki nemrég hagyta abba a labdarúgást, nos, ő egy akadémiát szeretne létrehozni, amiben segítenék neki.” Majd kitért a vasárnap délutáni, Pápa elleni bajnokira is, amelyen elbúcsúzik a diósgyőri közönségtől: „Egyre rosszabb, hogy közeledik ez a nap, ideges vagyok, kerülget a sírás, ez talán látszik is rajtam. Bárcsak sose telne el… Biztosan egy kemény délután lesz számomra és egy kemény meccs. A búcsúra a mostani a legkiválóbb alkalom, hiszen hazai pályán játszunk, így én elköszönhetek azoktól, akiket szeretek és tisztelek, és a szurkolók is, akikről úgy érzem, éreztem, hogy viszont szeretnek és tisztelnek.”

A szurkolók személyesen is elköszönhetnek a csupaszív játékostól. Erre pénteken 18 órától lesz lehetőségük. Az eseményre a Szinvaprakban kerül majd sor, ahol közös fotókat készíthetnek a szurkolók, illetve dedikálásra is sor kerül.

Az 1977. október 16-án született José Juan Luque Jimenez 2011 februárjában játszotta első mérkőzését piros-fehérben az MFK Kosice elleni felkészülési mérkőzésen, amelyen gólt is szerzett. A játékos Benczés Miklós kifejezett kérésére került a klubhoz, amellyel még azon a tavaszon kiharcolta a feljutást, majd 2011. december 31-ig érvényes szerződését azon év októberében hosszabbított meg az idei szezon végéig. Április közepén pedig hosszas vívódás után jelentette be visszavonulását.

Gavalovits Sándor