Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pellegrini lesz a City új menedzsere!

Manuel Pellegrini lényegében mindenben megállapodott a Manchester City vezetőivel, ezzel szinte biztosra vehető, hogy jövőre a chilei szakember lesz az égszínkékek menedzsere.

“Szóban megegyeztünk, és remélem, sikerül ezt realizálni is” –  nyilatkozta Pellegrini egy spanyol rádiónak.

Pellegrini a Villareal edzőjeként került reflektorfénybe, amikor a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutott a spanyol kiscsapattal. 2009-ben egyenes út vezetett a Real Madrid kispadjára, ám mindössze egy évig élvezte a bizalmat a galaktikusoknál. A chilei szakember tavaly a negyedik helyen végzett a Málagával és a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéig vezette az andalúz együttest.

Pellegrini a három év után távozó Roberto Mancinit váltja a City kispadján. A Wigan ellen 1-0-ra elveszített kupadöntő megpecsételte Mancini sorsát, aki két nappal később távozott a Polgárok éléről. A City az elmúlt években minden hazai trófeát begyűjtött, ám nemzetközi szinten egyenlőre nem sikerült nagyot dobbantania a csapatnak.

A klub vezérigazgatója Ferran Soriano még Pellegrini kinevezése előtt világossá tette a csapat céljait: Szeretnénk egy olyan szakembert szerződtetni, aki kiválóan érti a dolgát, de a játékosokkal is jó kapcsolatot ápol – ez nekem, a vezetőség és a tulajdonos számára is fontos, hiszen egy nyugodt, családias légkör elengedhetetlen a BL-győzelemhez.”

Soriano azt is elmondta, hogy a következő öt évben minimum öt trófeát szeretnének nyerni az új menedzserrel. Vajon Pellegrini meg tud majd felelni az elvárásoknak?

Veres Péter