Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Utolsó harc a bennmaradásért és a még kiadó európai kupás helyekért – beharangozó

Két nyitott kérdés maradt már csak az élvonal utolsó fordulójára: a korábban búcsúzó Eger mellett ki lesz a másik kieső, illetve a maradék egy Európa Ligás helyet mely együttes szerzi meg.

Fontos tudnivaló, hogy az El-helyért illetve a dobogóért valamint a kiesés elkerüléséért vívott csatában érdekelt csapatok egy időben lépnek pályára.

2013. május 31., péntek
17:00 MVM Paks – KTE Phoenix Mecano

Az eredetileg szombatra kiírt találkozót a két csapat kérésére az MLSZ átette péntekre. Tomiszlav Szivics és Tököli Attila korábban a Kecskemét alkalmazottja volt, míg a lila-fehérek jelenlegi mestere, Horváth Ferenc nem is oly rég még paksi színekben futott ki a gyepre, így számukra különös pikantériája lesz a találkozó. Ugyanakkora hazaiak edzője nem lehet elégedett csapata teljesítményével. A Paks az elmúlt négy fordulóban egyaránt vesztesen hagyta el a játékteret, míg a Kecskemét tavasza eddig erőn felüli. Többek között győzelem a bajnok Győr ellen. Azonban a legutóbbi fordulóban a Videotontól elszenvedett kiadós vereséget elfelejtené minden lila-fehér játékos, edző és szimpatizáns. A tétnélküliség rányomhatja bélyegét a bajnokira.

19:00 Ferencváros – Kaposvártv: Duna Tv

A szezonzáró már mindkét együttesnek tét nélküli, hiszen a Győrben pályaválasztóként fellépő Ferencváros már nem érhet oda az EL helyekre, míg a Kaposvár a középmezőnybe betonozta be magát. A hazaiak a hétvégén Debrecenben nyertek meg egy izgalmas találkozót, míg a Rákóczi odahaza győzött a Paks ellenében. Jelen pillanatban a „hazaiaknál” Somalia a Loki elleni találkozón sérült meg, így kérdéses a játéka a szezonzárón, eltiltva csak Besic van, mert a cívisvárosban összeszedte ötödik sárgalapját. A Kaposvár ezzel szemben több sérültet is felvonultat, ami megnehezíti Prukner László munkáját, ugyanakkor az eltiltásából visszatérő Bojan Vrucina ott lehet a Fradi ellen.

2013. június 1., szombat
14:00 Eger – Győrtv: m1

A már korábban búcsúzó Eger a bajnokot fogadja Vácon. A hazaiak a szép búcsúban reménykednek, ám a győriek elleni találkozó gólgazdag vereséget is hozhat a hevesieknek. Az egriek Kispesten szenvedtek háromgólos vereséget, míg a Győr egy góllal bizonyult jobbnak az MTK-nál a hétvégén. A hazaiak ezúttal mindössze egyetlen kapussal tudnak kiállni, hiszen az elmúlt fordulóban Sztankó Gábor piros lapot kapott, aminek következtében nem léphet pályára, az egriek második számú csapata pedig NB III-as bajnokit játszik. A már bajnok zöld-fehérek ezúttal a szezonban kevés lehetőséget kapó játékosokkal – azt is mondhatjuk, hogy tartalékosan – áll majd ki a találkozóra.

16:00 Haladás – Honvédtv: Sport 1

A kispestiek hazai pályán nyertek az egriek ellen, ezzel saját kezükbe véve sorsukat, ami a dobogót, és a nemzetközi kupaindulást illeti, míg a Haladás az Újpest otthonában aratott győzelmet a hajrában szerzett góllal. A piros-fehéreknek létfontosságú a három pont megszerzése, mert csak ekkor biztosíthatja be a dobogót Marco Rossi csapata. A Hali a számára tét nélküli összecsapáson szépen szeretne búcsúzni saját közönségétől.

16:00 MTK – DVSC-Tevatv: sport 2

A másik dobogóért harcoló együttes az MTK, amely a Debrecent fogadja. A hazaiaknál a legnagyobb gondot a gólszerzés jelenti: a tavasszal nem sziporkázik a kék-fehér brigád a kapu előtt. A Debrecennek ebből a szempontból nincs oka panaszra, mert bízhat Adamo Coulibalyban, aki három góllal ellépett az üldözőktől, ami a góllövőlistát illeti, jelenleg tizennyolc góllal vezet a francia támadó. Mindkét együttesnek fontos a három pont megszerzése: Garami József legénysége az EL-re, míg a Loki a minél szebb befejezésre pályázik.

18:30 Videoton – Pécstv: sport 1

Bebiztosított ezüstérem az egyik, reményteljes szezon befejezés a másik oldalon. Ez a tétje mindössze a találkozónak. A hazaiak elképesztő tavaszt produkáltak, hiszen mindössze két vereséget szenvedtek el, az utóbbi öt fordulóban pedig veretlen José Gomes együttese, ami nem mondható el a pécsiekről, habár legutóbb a Diósgyőrt odahaza elverték.

2013. június 2., vasárnap
16:30 Siófok – Újpesttv: m1

Az egyik kiesési rangadót játsszák a Balaton partján, már ami a Siófokot illeti. Amennyiben Horváth Károly csapata nyer, és a Pápa legfeljebb egy pontot szerez Diósgyőrben, a somogyiak örülhetnek. Minden más esetben a Pápa marad élvonalbeli csapat jövőre. A hétvégén aratott pápai győzelemmel nagy lépést tettek efelé a Balaton partiak. A helyzeti és a lélektani előny tehát a Somogy megyeieknél van. Már csak azért is, mert az Újpest az utóbbi hetek egyik leggyengébb csapata. Ezt pedig kihasználhatja Horváth Károly és csapata.

16:30 Diósgyőr – Pápa – tv: Sport 1

A kiesés szempontjából fontos másik találkozót a Miskolcra látogató Lombard Pápa vívja, ahol a hét elején edzőváltásra került sor: Tóth Bálint – aki korábban már dolgozott Pápán, illetve Szombathelyen is, legutóbb pedig a Szegednél – lett az új edző. Hálátlan feladat jutott neki, mert valahogyan bent kellene tartania a Lombardot az élvonalban. Mindkét csapat vereséget szenvedett az elmúl fordulóban: a sárga-feketék hazai pályán a Siófok, míg a piros-fehérek idegenben a Pécs ellen szenvedtek vereséget. A hazaiaknál szeretnék szépen búcsúztatni a visszavonuló José Luque, Fernando Gallardo párost.

Gavalovits Sándor