Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kulcsemberek távozhatnak a Videotontól

Több kulcsember is távozhat a bajnokság ezüstérmesétől, illetve érkezőkről illetve kiszemeltekről is hallani.

A legesélyesebb távozó Nikola Mitrovic lehet, aki iránt három országból van érdeklődő. Mint arról a játékos menedzsere, Filipovics Vladan beszámolt mérlegelik a lehetőségeket. „Mitrovicsnak valóban lejár a szerződése Fehérváron. Tárgyaltunk már a szerződéshosszabbításról, de egyelőre nem egyeztünk meg. Ez nem jelenti azt, hogy biztosan nem hosszabbítunk, de vannak külföldi érdeklődések. Nikola helyzetét nem könnyíti, hogy nincs EU-s útlevele, ugyanakkor több EU-n kívüli országból is érkezett már megkeresés. Például Svájcból, Törökországból vagy éppen Oroszországból, mérlegeljük a lehetőségeket, és ezután döntünk a folytatásról.” A szerb középpályás ebben a szezonban 25 bajnokin lépett pályára a Videotonban, ezeken a meccseken 6 gólt szerzett, az EL-ben a selejtezőket is beszámítva 11-szer szerepelt, míg a Magyar Kupában öt találkozón kapott lehetőséget.

A menedzser kitért Juhász Rolandra is, aki jelen pillanatban a belga bajnok Anderlecht játékosa, ám decemberben fél évre Székesfehérvárra szerződött kölcsönbe. A válogatottba újra meghívott hátvéddel kapcsolatban kiemelte, hogy nem zárható ki, hogy marad a Videotonnál, de ebben először a belga klubbal kell tárgyalniuk. A belgáknál kegyvesztett játékos visszatérésére kevés az esély, de más országból befuthat ajánlat.

További kérdés, hogy a Ferencvárosnak kölcsönadott Milan Peric sorsa hogyan alakul. Az biztos, hogy a nyári felkészülést José Gomes együttesével kezdi, mivel érvényes szerződés köti a piros-kékekhez.

A lehetséges érkezők: Fejes András (Siófok, kölcsönből vissza?), Lencse László (Aszterasz Tripolisz – Görögország, kölcsönből vissza?), Milan Perics (szerb, Ferencváros – kölcsönből vissza?), Nagy Dániel (Puskás Akadémia FC – kölcsönből vissza?), Sándor György (al-Ittihad FC – Szaúd Arábia, kölcsönből vissza?), Szakály Dénes (Puskás Akadémia FC – kölcsönből vissza?)

A távozók közül is sokaknak bizonytalan a helyzete: Mladen Bozsovics (montenegrói, ?), Juhász Roland (Anderlecht – belga, kölcsönből vissza ?), Arturo Álvarez (amerikai, Pacos Ferreira – portugál, kölcsönből vissza?), Vítor Gomes (portugál, Rio Ave – portugál, kölcsönből vissza? ), Nikola Mitorovics (szerb, ?)

A kiszemeltek között több olyan játékos is van, aki iránt más NB I-es csapat is érdeklődik, így például a DVSC-vel kupagyőztes, gólkirály Adamo Coulibaly, Dibusz Dénes jelenleg a Pécs kapusa, ám könnyen lehet, hogy ajánlatot tesz érte a székesfehérvári együttes, megoldandó a kapuskérdést. Ugyanez igaz Radó Andrásra, a fiatal szombathelyi támadóhoz azonban ragaszkodnak a Haladásnál. A szurkolók nagy örömére visszatérhet Ciprusról André Alves, aki a klub egyik legnagyobb fogása volt korábban.

Gavalovits Sándor