Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új stadionba költözik Jakabfi Zsanett klubja!

Új arénát kap, a triplázás után teljességgel megérdemelten, a német Vfl Wolfsburg női csapata, amelynek oszlopos tagja, a magyar válogatott kitűnősége, Jakabfi Zsanett is.

Az elmúlt hetekben Bundesligát, kupát, és Bajnokok Ligáját nyerő Wolfsburg 2014 őszétől játszhat az új otthonában, amely a hírek szerint 5200 férőhelyes lesz. Az új építmény, a nagy stadion, azaz a Volkswagen Arena mellé épül, egy új fitnesz és rehabilitációs központtal együtt.

A Németországban is egyedülálló, és úttörő építkezés lényege, többek közt természetesen a női labdarúgás népszerűsítése. A pénteki bejelentés szerint a kivitelezés összértéke 26,8 millió euró lesz, amit a város vezetői, az anyaklub, és a Volkswagen autógyár közösen ad össze.

A csütörtöki tervbemutatáson elhangzott, hogy a Wolfsburg regionális klubja, az amatőr egyesület is az új arénába költözik.

A következő idényben azonban még mindegyik kiegészítő egylet a „nagy” Wolfsburg 2002-ig használt stadionjában, az Elsterweg Stadionban marad. Az Elsterweg egyébként bár 17600 férőhelyes, ám ebből csak 5100 az ülőhely, az infrastrukturális lemaradásáról már nem is szólva.

Balogh József